Kauneus

Meikit, joista voit pihistää

Joihinkin meikkeihin kannattaa satsata, toisissa myös edullisemmat versiot ovat hyviä. Selvitimme, mihin kannattaa pihistää, mihin panostaa.

Teksti Siina Leppä
Kuvat Getty Images
19.4.2015

Luksusmeikkisarjoilla on usein merkkiuskollinen käyttäjäkunta. Yves Saint Laurentin valokynä on jatkuvasti myydyimpiä tuotteita, ja Lancômen ripsivärifanit vannovat suosikkihylsynsä nimeen. Klassikkobrändit ovat ansainneet asemansa, mutta markettienkin hyllyistä löytyy voittajatuotteita.

Pihistä: kynsilakka

Kynsilakan kestävyyttä on lähes mahdotonta päätellä hintalapun perusteella. Kestävän ja siistin lakkauksen juju on pohja- ja pintatyössä. Muutaman euron hintainen väri lakka kestää alus- ja päällyslakan välissä lähes yhtä hyvin kuin ammattilaisen tekemä geelilakkaus. Kynnenkärjet pysyvät siisteinä, kun vedät sekä väri- että päällyslakkaa millin verran kärjen alle.

Pihistä: poskipuna

Voidemainen poskipuna on ihanteellinen pintakuivalle iholle, sillä se kosteuttaa ihoa ja antaa kasvoille luonnollista hehkua. Koska sormella levitettävä puna ei vaadi käyttäjältään erityistä tekniikkaa, siihen ei tarvita myöskään niin paljon tuotekehitystä.

Pihistä: huulikiilto

Huulikiilto on arkimeikin pikapelastaja. Koska huulikiiltoa tulee käytettyä runsaasti, yhteen purkkiin ei kannatta välttämättä sijoittaa useita kymppejä.

Panosta: ripsiväri

Suosikkiripsivärin etsintä on monelle loputon löytöretki. Harjan lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää maskaran koostumukseen. Suomalaisille ripsille paras massa on hieman kuiva ja kova. Paras tuntomerkki: kun harjan vetää ulos hylsystä, ei kuulu märkää lopsahdusta.

Massassa on mukana ripsiä tuuheuttavia ja pidentäviä polymeerejä. Hyvä ripsiväri ei rapise­ poskille päivän mittaan.

Panosta: huulipuna

Hintavimmissa huulipunissa yhdistyvät edullisempien versioiden parhaat puolet. Rahalla saa tuhdisti pigmenttiä, sopivasti kiiltoa (ilman glitteriä ) sekä hoitavia aineosia. Tyyriimmissä sarjoissa myös värivalikoima on hienostunut. Kolme eri punaisen sävyä saattavat näyttää hylsyssä samalta, mutta eron huomaa huulilla.

Panosta: meikkipohja

Meikkipohjan valinnassa kannattaa käyttää samoja kriteereitä kuin auton ostamisessa. Taustalla pitää olla paljon tutkimustyötä ja todistettua teknologiaa. Kalliiden meikkivoiteiden ja pohjustustuotteiden hinta kertoo hyvin tehdystä taustatyöstä.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi