Tältä näyttää kevätmuoti! Katso 10 kiinnostavinta trendiä!

Tältä näyttää kevätmuoti! Katso 10 kiinnostavinta trendiä!
Retrokuoseja, kanariankeltaista, voimalinjoja ja klassikkovaatteita. Kevätmuodin päätrendit kannustavat pukeutumaan näyttävästi.
Teksti
|
Julkaistu 2.3.2017

1. Kukkaniityllä

Kukkakuosi on tänä keväänä kaikkialla. Vaikutteita on haettu retrotyylisistä tapetti- ja verhokuoseista, mutta vahvalla feministisellä otteella. Mikä on sinun sanomasi tänä keväänä? Kerro se kukkakuosiin verhoutuneena!

Chloé ja Prada s/s 2017, Leena Aro.

2. Neiti aurinko

Sitruunankeltainen, currynkeltainen, polttava tai kirkas – kaikki keltaisen eri nyanssit käyvät, kunhan vain puet päällesi tipumekon. Kevätmuotinäytöksissä keltaisen värisuora nähtiin niin vahvana aina New Yorkista Pariisiin, ettei kenellekään jäänyt epäselväksi, mikä on kevään it-väri.

Phillip Lim ja Emilio Pucci s/s 2017, Leena Aro.

3. Pop-taide

Muun muassa Proenza Schoulerin, Chloén ja Sonia Rykielin kevätmuotinäytöksissä haettiin vaikutteita pop-taiteesta. Väriblokit ja geometriset kuviot neulepaidoissa, mekoissa ja ponchoissa näyttävät raikkaalta, mutta helposti lähestyttäviltä arkivaatteilta. 

Sonia Rykiel ja Proenza Schouler s/s 2017, Leena Aro.

4. Trenssitakki

Kevään klassikkovaate eli trenssitakki on päivitetty 2010-luvulle. Useampi muotitalo esitteli takista oman päivitetyn versionsa. Kiinnostipa sinua epäsymmetrinen helma tai skarppi hartialinja, on selvää, että kevään tyylikkäin päällystakki hankitaan klassikkosävyssä.

Marni ja Michael Kors s/s 2017, Leena Aro.

5. Black Swan

Musta, pitkä tyllihame taipuu näytöslavoilta myös arkivaatteeksi. Ota mallia Diorin ja Lanvinin kevätkokoelmista, jossa teatraaliset hameet yhdistettiin arkiseen t-paitaan tai ryhtijakkuun.

Lanvin ja Dior s/s 2017, Leena Aro.

6. Pliseeratut helmat

Origamit ja pliseeratut helmat ovat mekkorintamalla se kevään muodikkain juttu. Perinteinen kukkamekko saa vahvan kilpailijan minimalistisesta, pliseeratusta mekosta, joka myös laskeutuu kauniisti vartalolla.

Marni ja Jil Sanders s/s 2017, Leena Aro.

7. Voimajakku

Kevät tuo tullessaan entistä voimakkaamman olkalinjan. Puvuntakki lainataan nyt suoraan miesten kaapista, ylipitkine hihoineen. Katso mallia Célinen, Balenciagan ja Jil Sandersin kevätmuotinäytöksistä.

Céline ja Jil Sander s/s 2017, Leena Aro.

8. Retrokuosit

Hippivuosikymmen ei jätä suunnittelijoita rauhaan, sillä sesongista toiseen se kiehtoo suunnittelijoita. Nyrkkisääntönä on tämä: retroprintti, moderni siluetti.

Prada ja Givenchy, s/s 2017, Leena Aro.

9. Sporttivaikutteet

Katutyylistä innostuva muotinokka pukee tänä keväänä päällensä sporttitakin. Mitä värikkäämpi ja kahisevampi, sen parempi! Anna Versacen ja Stella McCartneyn kevätmuotinäytösten tyylin toimia inspiraation lähteenä. Ehkä siis seuraavaksi suuntaamme tonkimaan kirpputorin vaatevarastoa. Värikäs tuulitakki? Uhka vai mahdollisuus? Päätä itse!

Versace ja Stella McCartney s/s 2017, Leena Aro.

10. Yksiolkaimiset yläosat

Viime kevät jää muodin historiaan olkapäät paljastavista paidoista ja mekoista. Nyt yksi kauden selkeimmistä hittivaatteista on yksiolkaiminen paita tai mekko. Povaamme tästä hittiä Instagramin kuvavirrassa.

Saint Laurent ja Isabel Marant s/s 2017, Leena Aro.

Pääkuva Chloé, Isabel Marant ja Jil Sanders s/s 2017, Leena Aro.

Lue myös:

Kommentoi »