Kauneus ja Terveys

Syke-sarjan tähdet avautuvat isäsuhteistaan

Syke-sarjan tähdet avautuvat isäsuhteistaan
Syke-sarjan tähdet Sanna Stellan, Antti Luusuaniemi ja Lena Meriläinen kertovat isäsuhteistaan.
Julkaistu: 6.11.2018
Sanna Stellan nähdään tänä syksynä ensimmäistä kertaa Syke-sarjassa.

Sanna Stellan:

Isänpäivästä tulee mieleen aamiainen sängyssä.
Kun olin lapsi, menin isän kanssa autolla kahdestaan tekemään miesten töitä. Asuimme maaseudulla ja isä ajoi pakettiautoa. Kannoin tiiliä ja ylenpalttisen isoja lankkuja, koska halusin olla vahva ja voimakas niin kuin isä.
Kun pääsin isän kanssa miestenhommiin, isä kehui vahvaksi ja voimakkaaksi.
Olen ollut aina isän tyttö. Isäni on hirveän hauska ja tykkäsin pelleillä hänen kanssaan.
Isäni on todella mehukas kielenkäyttäjä ja parasta hänessä on huumorintaju. Se on samalla myös pahin puoli. Aivan kuten tyttärensä, hän ratkoo kaikki asiat vitsailemalla. Mutta näinhän se usein on, paras ja pahin ovat aika lähellä toisiaan.
Isä on suuri kasvattaja, hyvässä ja pahassa. Kai sitä tyttärenä rakastaa isäänsä ja peilaa esimerkiksi kaikki miessuhteensa isän kautta. Olen tajunnut vasta aikuisena, miten valtavasti ihailin isääni lapsena. Isä oli silmissäni supersankari.
Antti Luusuaniemi esittää sydänkirurgi Max Hanssonia Syke-sarjassa. Kuva: Nelonen Media

Antti Luusuaniemi:

Otan isyyteni hyvin intohimoisesti. Minulla on 5- ja 12-vuotiaat tytöt. Kaikkein parasta on se, kun on viikonloppuaamu eikä ole kiire mihinkään. Voi pötkötellä koko perheen kanssa ja halia ja höpötellä.
Isyys on läsnäoloa, lasten kuuntelua ja niiden kanssa olemista. Yhdessäolo voi olla yhteisiä harrastuksia tai keskusteluja. Keskustelut ovat tärkeitä, koska keskusteleminen on taito, jota elämässä tarvitsee. Yllätyn todella usein, kun rupean oikeasti keskustelemaan lasteni kanssa. On hieno nähdä, kuinka paljon he tietävät ja ymmärtävät ja kuinka välillä hämmästyn siitä, että asiat voi nähdä tuollakin tavalla.
Yhdessäolon ei tarvitse olla sitä, että mennään Linnanmäelle. Se voi olla ihan vaan sitä, että mennään kävelylle ja jutellaan. Tärkeää on, että on käytettävissä ja läsnä.

Omassa isässäni parasta on se, että häneen voi luottaa.

Olin kymmenen ja veljeni kahdeksan, kun veljeni teki isällemme isänpäiväkortin. Kanteen oli piirretty silmä. Kun kortin avasi, kannen silmä olikin silmän muotoinen reikä ja piirretty silmä oli kortin sisälehdellä. Siinä luki ”isän valvova silmä”. Isälläni oli meille vahva merkitys jo silloin.
Kun olin lapsi, harrastimme paljon isäni kanssa. Isä oli aina mukana harrastuksissani ja keräsi joukkueelle rahaa. Hän oli aktiivinen isä. Tuntuu todella hyvältä, kun tietää, miten paljon hän on tehnyt töitä ja silti löytänyt aikaa meille. Hän oli siinä suhteessa epäitsekäs kuten äitinikin. He joutuivat varmasti tinkimään paljon omista harrastuksistaan. He ovat yhä yhdessä ja ovat olleet 40 vuotta naimisissa.
Uskon, että suhteesta isääni olen oppinut paljon sellaista, mitä tiedostamattani käytän omassa elämässäni. Minulla on aina ollut sellainen olo, että olen toivottua seuraa. En muista, että meidät olisi ikinä veljeni kanssa työnnetty syrjään. Saatamme toisinaan vaimoni Lilin kanssa viedä lapset viikonlopuksi hoitoon ja viettää kahdestaan aikaa. En muista, että vanhempani olisivat ikinä tehneet sellaista.
Lena Meriläinen esittää jo viidennen kauden ajan Lenita Pakkalaa. Kuva: Nelonen Media

Lena Meriläinen:

Isänpäivästä tulee mieleen turvallinen nallekarhuisäni. Olen ollut aina isän tyttö. Lapsesta pitäen tukeuduin aina isään. Olemme molemmat aika vahvoja ihmisiä ja meillä on ollut hyvä olla toistemme kanssa. Isä oli lapsuudessani ainoa, joka sai minut kuriin ja järjestykseen.
Lapsuudessani menimme aina autoajeluille isän ja äidin kanssa. Jos oli hieno hetki, menimme syömään hampurilaiset. Olimme muutenkin paljon autossa, sillä isä ja äiti tykkäsivät retkeillä. Ajelimme ympäri Suomea autolla. Joskus kävimme Lapissa asti. Retket olivat meidän perheen yhteisiä hetkiä.
Vanhemmiten isäni kehittyi ihmisenä valtavasti. Hän oli aina valmis oppimaan uusia asioita ja yritti tulla paremmaksi ihmiseksi, isäksi ja aviomieheksi. Isä oli nuorempana intohimoinen tekemään töitä, joten hän oli paljon työhuoneessaan. Vanhemmiten vietin hänen kanssaan paljon aikaa ja muutos oli huomattava. Hän yritti kaiken aikaa kehittyä ihmisenä ja tulla vieläkin inhimillisemmäksi. Ihailin sitä suuresti.
Syke-sarjan viides tuotantokausi alkaa Nelosella 16.11.2018
Kommentoi »