Kauneus ja Terveys

Seksi ei lopu sairauteen: 4 hyvää asentoa

Seksi ei lopu sairauteen: 4 hyvää asentoa
Vaikka sairastuisit, seksiä ei kannata unohtaa. Asiantuntija neuvoo asennot, jotka toimivat selkäkipuisillakin.
Julkaistu: 1.6.2016

1. Kumarrus. Polviseisonta tai kumartuminen saattavat olla kivuttomia asentoja selkäkipuiselle naiselle. Avuksi voi ottaa tuolin, johon nojaamalla saa asennon mahdollisimman vakaaksi. Polviseisonnassa voi käyttää pehmentäviä tyynyjä polvien alla.

2. Lähetyssaarnaaja. Selkäongelmaiselle naiselle helpoin asento voi olla klassinen lähetys­saarnaaja. Kipeän kohdan alle ­kannattaa laittaa tyyny, joka pehmentää ja pitää kehoa paikallaan.

3. Ratsastaja. Jos selkä­ongelmista kärsii mies, selin­makuu voi olla hänelle paras asento. Tyynyillä voi tukea päätä ja alaselkää. Nainen voi olla miehen päällä joko kasvot häntä kohti tai poispäin.

4. Sylikkäin. Kun molemmat makaavat kyljellään, asennon voi tukea tyynyjen ja peittojen avulla niin, että pieni liike riittää. Tässä asennossa miehen on helppo hyväillä naista. Asento sopii silloinkin, kun kipuja on molemmilla.

Apua välineistä

Jos seksin harrastaminen vaikeutuu kipujen takia, kokeile näitä apuvälineitä.

- Tyynyt, peitot ja pyyhkeet. Tue näillä asentoa. Laita jotain pehmeää pään, polvien tai takapuolen alle.- Liukuvoide. Monet särky­lääkkeet kuivattavat niin suun kuin alapään limakalvoja. Seksistä tulee nautinnollisempaa liuku­voiteen kanssa.- Kinesioteippaus. Teipeillä voi saada kipeän kohdan napakaksi.- Tukiliivi. Selän tukemiseen tarkoitettua vyötä voi käyttää seksin aikana. Jos se tuntuu epäeroottiselta, kokeile seksikkäämpää korsettia.- Seksivälineet. Erilaiset kiihottimet ja dildot voivat piristää seksiä. Niistä voi olla apua, jos naisen on vaikea kiihottua valitussaasennossa.

Asiantuntija: fysioterapeutti, seksuaaliterapeutti ja uroterapeutti Kristina Sarkkinen/Orton

Lue myös:

Kommentoi »