Kauneus & Terveys

Ryhtiä rankaan ennen töihin paluuta

Ryhtiä rankaan ennen töihin paluuta
Loma alkaa vedellä viimeisiään ja paluu työpöydän ääreen hiipiä mieleen. Millä välttää lukemattomien istumatyötuntien mukanaan tuomia ongelmia niskassa, käsivarsissa ja yläselässä? Nappaa napakat liikevinkit ryhdin parantamiseen alta!
Kuvat Milka Alanen, Liina Sievers

Etsi oksa, tanko tai sovella tarvittaessa! Pidä käsillä tiukasti kiinni ja anna painon painua maata kohti. Tunne venytys yläselässä ja käsivarsissa. Voit pitää jalat tarvittaessa kevyesti maassa tukena, jotta liikkeestä ei tule liian rankka.

Vaihtoehtona voit roikkua kokonaan käsien varassa ja irrottaa jalat maasta. Ja jos mahdollista, ota lapsetkin mukaan! Ruutu-/peliaikaa tahtoo helposti tulla liikaa, ja näistä liikkeistä on myös heille hyötyä!

Vedä itseäsi ylöspäin yläselän lihaksilla niin, että saat lisää tilaa hartioiden ja korvien väliin. Tämä on myös hyvä harjoite niille, joilla on tavoitteena opetella vetämään leukoja. Pumppaile muutamaan otteeseen, sen verran kuin jaksat. Voit tähdätä 10 – 15 toistoon. Jos liike ei tunnu hyvältä, pitäydy pelkässä roikkumisessa.

Etsi jokin taso, jota vasten voit venytellä käsivarsiesi lihaksia. Pöytä, kivi tms. taso, riippuen teetkö sisällä vai ulkona. Käsivarsien lihakset tukkeutuvat helposti näppäimien näpyttelemisestä ja niiden voima sekä liikkuvuus kärsivät. Monesti myös ranteet kipeytyvät.Pumppaile käsiä eri suuntaan, niin että käsivarsien lihakset venyvät sekä sisäpuolelta …

.. että ulkopuolelta. Älä tee venytystä liian voimakkaasti, vaan oman liikkuvuuden rajoissa. Pidä kyynärpäät vähän pehmeinä, älä päästä niitä lukkoon.

Astu toinen jalka taakse riittävän leveällä askelella, hieman lantion leveyttä leveämmälle. Näin pysyt paremmin tasapainossa etkä kaadu kumoon. Käännä lantiota hieman sisäänpäin, ikään kuin kääntäisit ”häntää” sisään. Sen verran, että saat hyvän pidon alavatsaan.Pidä lantio suorassa ja vie painoa eteen. Samalla heilauta kädet ylös ja vie taaksetaivutukseen niin pitkälle, kuin hyvältä tuntuu. Pidä katse liikkeen suuntaisena. Yritä saada selkään korkeutta ja kaarevuutta. Alaselkään ei saa tulla kipua, siksi vatsan tuki liikkeessä on tärkeää.

Vaihda jalkaa. Voit tehdä liikkeen pumppaavana, yksi jalka kerrallaan. Tee pieniä pumppauksia eteen –tuntuma lonkankoukistajissa, vatsassa ja käsivarsien alla 10 – 15 kertaa. Jos haluat vaihtaa jalkaa, pidä tempo rauhallisena. Astu askel taakse, vie kädet ylös, taivuta ja palauta jalkaa vaihtaen.

Julkaistu: 14.7.2016
Kommentoi »