Treeni ja ravinto

Rosmariinipolenta ja glaseerattuja juureksia

Maissiryyneistä tehdyssä polentassa ei ole gluteenia.

6.10.2015

Neljälle, valmistusaika 30 min

Kasvikset

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 punasipuli
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4 porkkanaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Polenta

  • 3 dl vettä
  • 4 ½ dl maitoa
  • 1 dl polentaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 tl rosmariinia
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

1. Irrota kukkakaalista kukinnot.­ Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi.­ Leikkaa kesäkurpitsa myös lohkoiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi paloiksi.

2. Kuullota öljytyllä paistinpannulla kasviksia. Laita kansi päälle ja anna hautua kypsiksi. Lisää lopuksi siirappi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

3. Tee polenta. Kuumenna kattilassa vesi ja maito. Vispaa joukkoon polenta koko ajan sekoittaen. Keitä ohjeen mukaan välillä hämmentäen.

4. Lisää parmesaaniraaste ja hienonnettu rosmariini. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Polentapuuro saa jäädä löysäksi. Tarjoa se välittömästi juuresten kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt