Mainos: Suomen evankelis-luterilainen kirkko

Rakkausklinikalla oli viime vuonna yli 600 000 lukijaa

Rakkausklinikka keräsi satojatuhansia lukijoita viime vuonna. Suosituimmat artikkelit käsittelivät pettämistä, mustasukkaisuutta ja parisuhteen kommunikointivaikeuksia.

7.1.2022

Rakkausklinikalla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon perheneuvojat tarjoavat apua parisuhdetta koskeviin kysymyksiin ja ongelmiin. Rakkausklinikan asiantuntijoina toimivat viime vuonna Nina Kauppinen, Paula Maria Mäkelä, Juha Petterson, Pekka Puukko ja Päivi Stelin-Valkama.

Rakkausklinikan tavoitteena on tukea perheiden hyvinvointia, tarjota apua ihmissuhdeongelmissa sekä antaa inspiraatiota paremman parisuhteen rakentamiseen.

Vuonna 2021 Rakkausklinikan artikkelit keräsivät yli 600 000 uniikkia lukijaa ja yli 730 000 sivulatausta. Kireänä koronavuonna lukijoiden kysymyksissä toistuivat monet teemat: mustasukkaisuus, pettäminen, eroajatukset, henkinen väkivalta sekä arjen kommunikointinongelmat.

Kuka tahansa voi lähettää Rakkausklinikalle anonyymin kysymyksen, johon kirkon perheneuvojat vastaavat. Palvelun suosio kertoo siitä, että perhe- ja parisuhdeneuvonnalle on suuri tarve.

Parisuhde- ja perheongelmia ei pitäisi jäädä yksin pohtimaan, vaan ongelmiin kannattaa hakea rohkeasti apua. Ulkopuolinen ammattilainen voi antaa uusia näkökulmia puheyhteyden löytämiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi.

Löydät tämän artikkelin lopusta vuoden suosituimmat jutut. Rakkausklinikka-palvelu jatkuu vuonna 2022 ja julkaisemme uusia kysymyksiä ja vastauksia joka perjantai.

Hae rohkeasti apua kirkon perheneuvonnasta!

Kirkon perheasiain neuvottelukeskuksia on 40 ja niissä työskentelee yli 180 työntekijää. Perheneuvonnassa on mahdollista keskustella ammattilaisen kanssa parisuhteen ja perheen vaikeuksista tai oman elämän solmukohdista. Asiakkaaksi voi tulla yksin tai yhdessä puolison tai muun läheisen kanssa. Asiakkuus ei vaadi kirkon jäsenyyttä ja se on asiakkaalle maksutonta. Noin puolella keskuksista on ostopalvelusopimus kunnan tai kuntayhtymän kanssa perheasioiden sovittelusta ja/tai perheneuvonnasta.

Kirkon perheneuvonnassa oli viime vuonna 16 840 asiakasta. Suurimpana tulosyynä edellisvuosien tapaan olivat vuorovaikutusongelmat. Perheneuvontaa tarjottiin videovälitteisesti 24 754 kertaa ja puhelimitse 12 717 kertaa. Yhteensä asiakaskohtaamisia oli yli 85 000.

Rakkausklinikka on A-lehtien ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kaupallinen yhteistyö.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi