Terve.fi

Piirrä tulevaisuutesi

Piirrä tulevaisuutesi
Mihin aika oikein hävisi? Näin ajattelee todennäköisesti jokainen meistä, ainakin jossain vaiheessa. Jotta unelmat eivät jää toteuttamatta, piirrä ne.
Julkaistu: 12.8.2017
Mihin aika oikein hävisi? Näin ajattelee todennäköisesti jokainen meistä, ainakin jossain vaiheessa. Jotta unelmat eivät jää toteuttamatta, piirrä ne esiin. Samalla saatat oppia jotain itsestäsi.
- Kenelläkään ei ole oikeutta, eikä onneksi valtaakaan, estää lasta haaveilemasta tulevaisuudesta, toteaa lasten tulevaisuuskuvia tutkinut Hanna Lampi Helsingin yliopiston tiedotteessa.
Lapsuuden tulevaisuuden haaveet kertovat Lammen mukaan unelmista ja arvoista, mutta myös siitä, miten lapsi voi sillä hetkellä. Unelma- tai tulevaisuuskartta onkin matka omaan hyvinvointiin ja siihen, mitä elämältään itse odottaa. Vaikka tutkija Lampi perehtyikin väitöskirjassaan teini-ikäisten lasten tulevaisuudenkuviin, ei moinen haaveilu ole pahasta aikuisillekaan.
Suomalaisnuorista 90 prosenttia toivoo, että kotimainen hyvinvointivaltio säilyy. Sen säilymiseen luottaa vain 15 prosenttia. Omaan tulevaisuuteensa luottaa silti suurin osa nuorista. Tällainen usko tulevaisuuteen on lukemattomien tutkimusten mukaan ihmiselle hyvästä. Sen takia unelmointi onkin tärkeää.
Alkuun pääsee vaikkapa tyhjällä paperinpalalla ja kynällä. Jos oma piirustustaito ei miellytä, voi tulevaisuutensa rakentaa esimerkiksi luetuista naistenlehdistä inspiroivia kuvia ja tekstejä leikkaamalla ja liimaamalla. Paras paikka unelmakartalle on jokin näkyvä paikka. Näin unelmia muistaa päivittäin tavoitella.
Lue lisää:
Kommentoi »