Pihistä tai panosta – näin pukeudut tyylikkäästi pakkassäällä

Pihistä tai panosta – näin pukeudut tyylikkäästi pakkassäällä
Pakkasella puetaan päälle useampi vaatekerros ja yhdistellään eri värejä ja materiaaleja luovasti. Kokosimme kaksi samantyylistä asukokonaisuutta, mutta eri hintalapuin. Kertaa kerrospukeutumisen lyhyt oppimäärä.
15.1.2016

1. Pitkä villakangastakki on toimivin!

Tuliko syksyllä hankittua trendikäs, pitkä villakangastakki? Nyt voit onnitella itseäsi, sillä se on mitä toimivin takki miinuskeleillä. Ai miksi? Kylpytakkimallisella villakangastakilla ei palele jalat, kun takki ulottuu lähes nilkkoihin asti. Lisäksi vyötä säätämällä saat mahdutettua takin alle useamman vaatekerroksen. Pitkä takki toimii myös sekä housujen että eripituisten helmojen kanssa.

Tarkista, että takin materiaali on ainakin suurimmaksi osaksi villaa. Mikäli takissa on vuoren lisäksi villavatiini, on tämä erityinen bonus.

Villakangastakki 379,95 e, Anecdote, Zalando.fi. Farkut 147 e, Current/elliott, Mytheresa.com. Mohairkaulahuivi 119 e, Balmuir.com. Villapaita 1150 e, Chloé, Net-a-porter.com. Käsineet 119,95 Ugg Australia, Zalando.fi. Kengät 495 e, Burberry London, Net-a-porter.com. Kashmirpipo 89 e, Balmuir.com.

2. Pakkassäällä kerrospukeutuminen on sääntö numero yksi.

Pue paksun villaneuleen alle pitkähihainen poolopaita tai silkkipusero. Erityisesti villa ja silkki ovat oivia materiaalivalintoja kylmällä säällä. Sisätiloissa voit ottaa neuleen tai villatakin pois ja olet edelleen tyylikäs trendikkäässä poolopaidassa tai paitapuserossasi.

3. Valitse alaosaksi boyfriend-farkut.

Älä valitse alaosaksi kireitä pillifarkkuja, sillä tiukassa vaatteessa palelet vielä enemmän. Sen sijaan pue jalkaan väljemmät boyfriend-farkut. Niiden alle mahtuu kätevästi sukkahousut tai legginssit.

Villakangastakki 199,95 e, Zalando.fi. Neule 34,95 e, Vero Moda. Villapipo 50 e, Samuji.com. Boyfriend-farkut 39,99 e, Mango. Villahuivi 69 e, Cos. Kengät 169 e, Clarks, Stockmann.com. Kelsikäsineet 41,90 e, Stockmann.com.

4. Pidä jalat lämpimänä!

Panosta kunnon Goretex-kenkiin tai vuorellisiin nahkajalkineisiin, joissa on paksu pohja suojaamassa kylmältä. Hätätapauksessa pue muutamat sukat päällekkäin ja hanki kenkiin villapohjalliset. Trendikästä on jättää sukan rypytetty varsi selkeästi näkyville. Myös tyylikkäillä villasäärystimillä pidät pohkeet lämpiminä, kun alaosana on hame tai mekko.

5. Panosta värikkäisiin asusteisiin.

Niillä saat piristettyä purevan pakkaspäivän tyyliäsi. Esimerkiksi yhdellä pastellinsävyisellä asusteella muutat asukokonaisuutesi ilmettä jo täysin. Yhdistele myös rohkeasti eri värejä keskenään.

Suosi asusteissa materiaalina laadukasta villaa keinokuitujen sijaan. Jollet raski panostaa vuorellisiin nahkakäsineisiin, laita hansikkaiden päälle käsinkudotut lapaset – anna niiden toimia tyylisi boheemina yksityiskohtana. Pääasia on, että pidät itsesi lämpimänä ja olosi on mukava useammasta vaatekerroksesta huolimatta.

Ja nauti: pitkästä aikaa kaapista saa kaivaa esille kunnon talvivarusteet!

Lue myös:

Kommentoi »