Kauneus ja Terveys

"pH-dieetti poisti turvotukseni"

"pH-dieetti poisti turvotukseni"
Turvotus lähti ja vyötärö ja reidet kapenivat, Johanna Satela kertoo. Hän vannoo pH-dieetin nimiin.
Julkaistu: 25.1.2016
Lietolainen koulunkäynninohjaaja Johanna Satela, 29, on ollut kaksi kertaa pH-dieetillä. Tämän dieetin sanotaan puhdistavan kehoa ja tuovan kokonaisvaltaista hyvää oloa.

Näin dieetillä ollaan:

- Olin kuvitellut syöväni terveellisesti. Söinhän kasvispainotteisesti ja huolehdin proteiinin saannista. Jätin tosin usein aamupalan väliin ja havahduin vasta iltapäivällä, etten ollut taaskaan syönyt vielä mitään.
Johanna törmäsi Puhdistavaan pH-dieettiin netissä. Häntä alkoi kiehtoa dieetin lupaama hyvä olo, tasaiset ateriavälit ja puhtaat kasvisruoat. Myös oma mies ja äiti innostuivat kuukauden kuurille yhtä aikaa.
- ENSIMMÄINEN AAMUSMOOTHIE maistui nurmikolta ja koivunlehdiltä. Vaikka pidin nenästä kiinni, lasin tyhjentäminen kesti ikuisuuden. En silti halunnut jättää sitä juomatta.
- Myös kova kahvi- ja sokerihimo vaivasivat. Hiplasin avoinna olevaa makeispussia ja hoin itselleni, etten voi syödä karkkeja. Kaupassa suklaat tuntuivat huutavan nimeäni. Siksi sitä teki enemmän mieli. Suklaat kannattaa heittää kaapeista pois ennen dieetin alkua.
Bodypump-tunnilla Johannan keho meni nopeasti maitohapoille. 
- En silti jättänyt yhtään treeniä väliin vaan ymmärsin nauttia ylimääräisen smoothien ennen tuntia.
- Dieetin ainoa kyllästyttävä asia oli sipulin­tuoksu. Puna- ja valkosipulia piti syödä paljon, joten niiden haju leijui ympärilläni.
PH-DIEETTI OPETTI Johannalle ruoka-aikojen säännöllisyyttä.
- Tiesin koko ajan, mitä minun piti syödä ja monelta. Aloin odottaa ­ruokahetkeä. Opin pitämään itselleni vieraista raaka-­aineista, kuten babypinaatista ja lehtikaalista.
- Lounaaksi söin parsakaalia, porkkanaa tai bataattia sekä kanaa, linssejä tai kvinoaa. Vaikeinta oli opetella syömään rahkaa, sillä aluksi en pitänyt siitä edes marjojen kanssa. Smoothieisiin totuin, ja niistä tuli uusi aamupalani.
Johanna huomasin energian lisääntyvän jo ensimmäisellä viikolla. 
- Yöuneni olivat yhä katkonaiset, mutta olin silti pirteä aamuisin. Päivän mittaan aloin oikein puhkua energiaa.
- LAIHDUIN KAKSI KILOA, mutta ne tulivat myöhemmin takaisin. Kilot taisivat olla rasvan ­sijaan nestettä. Vyötärö, lantio ja reidet kapenivat useita senttejä. Lihakseni erottuivat ja huomasin, että vatsalihaksenihan näkyivät.
- Dieetti vaikutti olooni niin myönteisesti, että aloitin sen loppuvuonna uudelleen. Jo parissa päivässä vatsan turvotus oli poissa ja suolisto toimi, Johanna Satela sanoo puhdistavasta pH-dieetistä.
Kommentoi »