Hyvinvointi

Pariskuntien nukkumisasento paljastaa onnellisuuden määrän

Haluatko yksityisyyttä vai läheisyyttä nukkuessasi? Vastaus voi hyvinkin kertoa jotain parisuhteestanne. Aivan vierekkäin nukkuvat pariskunnat ovat nimittäin yleensä onnellisempia parisuhteissaan, kertoo tuore skotlantilaistutkimus.

Teksti Mika Luosujärvi
Kuvat Thinkstock
12.7.2014

Women’s Health kertoo, että tutkimukseen osallistui tuhat henkilöä, joilta kysyttiin heidän nukkumistottumuksistaan. Selvisi, että 86 prosenttia lähekkäin nukkuvista pareista oli tyytyväisiä parisuhteeseensa. Vastaavasti omilla puolillaan sänkyä nukkuvista pareista 66 prosenttia vakuutti tyytyväisyyttään suhteeseensa.

Lue myös: Miksi parisuhteessa kannattaa nukkua erikseen?

Kosketus lisää onnellisuutta

Tutkimuksen mukaan kosketus on kuitenkin selkeä indikaattori hyvästä parisuhteesta: 94 toisiaan yöllä koskettelevista pareista piti parisuhdettaan onnellisena.

Tutkimus ei kuitenkaan kerro, miksi lähekkäin nukkuminen on onnellisen parisuhteen merkki. Se ei myöskään ottanut selvää, olivatko henkilöt omilla puolillaan sänkyä esimerkiksi aikaisemman riidan vuoksi. Läheisyys on silti olennainen osa parisuhdetta, vaikka välillä tarvitsisikin omaa tilaa.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi