Pariskuntien nukkumisasento paljastaa onnellisuuden määrän

Pariskuntien nukkumisasento paljastaa onnellisuuden määrän
Haluatko yksityisyyttä vai läheisyyttä nukkuessasi? Vastaus voi hyvinkin kertoa jotain parisuhteestanne. Aivan vierekkäin nukkuvat pariskunnat ovat nimittäin yleensä onnellisempia parisuhteissaan, kertoo tuore skotlantilaistutkimus.
Julkaistu: 12.7.2014

Women’s Health kertoo, että tutkimukseen osallistui tuhat henkilöä, joilta kysyttiin heidän nukkumistottumuksistaan. Selvisi, että 86 prosenttia lähekkäin nukkuvista pareista oli tyytyväisiä parisuhteeseensa. Vastaavasti omilla puolillaan sänkyä nukkuvista pareista 66 prosenttia vakuutti tyytyväisyyttään suhteeseensa.

Kosketus lisää onnellisuutta

Tutkimuksen mukaan kosketus on kuitenkin selkeä indikaattori hyvästä parisuhteesta: 94 toisiaan yöllä koskettelevista pareista piti parisuhdettaan onnellisena.

Tutkimus ei kuitenkaan kerro, miksi lähekkäin nukkuminen on onnellisen parisuhteen merkki. Se ei myöskään ottanut selvää, olivatko henkilöt omilla puolillaan sänkyä esimerkiksi aikaisemman riidan vuoksi. Läheisyys on silti olennainen osa parisuhdetta, vaikka välillä tarvitsisikin omaa tilaa.

Kommentoi »