Kauneus ja Terveys

Miksi parisuhteessa kannattaa nukkua erikseen?

Miksi parisuhteessa kannattaa nukkua erikseen?
Nykyisin miltei kaikki pariskunnat nukkuvat yhteisessä sängyssä. Ennen oli kuitenkin toisin: kolme sukupolvea taaksepäin omissa sängyissä nukkuminen oli tavallista parisuhteessa. Mitä hyötyä yksin nukkumisesta voi olla?
Julkaistu: 25.6.2015

Yksin nukkuminen on helpompaa ja uni on parempaa, kun kumpikin saa kustomoida omat nukkumisolosuhteensa. Ja koska uni on melkein yhtä tärkeää kuin syöminen tai hengittäminen, siitä kannattaisi pitää huolta. AskMen kertoo, miksi vanhemmat sukupolvet olivat oikeassa.

Nukut paremmin. 

Omassa sängyssäsi voit päättää täysin asentosi, liikkumatilasi, lämpötilan lakanoiden alla (täysi kontrolli peittoon ja lakanoihin) ja niin edelleen. Sinun ei tarvitse taistella nukkumatilastasi. Monetkaan pariskunnat eivät tykkää samasta lämpötilasta nukkuessaan, jolloin yö voi muuttua tukalaksi tai kylmäksi jommalle kummalle osapuolelle.

Teillä on erilaiset unirytmit. 

Partnerisi saattaa olla aamuvirkku ja sinä taas valvot myöhään pelaten tietokonetta tai katsomalla televisiota. Olette yhtäaikaa sängyssä vain hetken verran ja silloinkin sotkette toistenne unta. Erillisissä sängyissä ette heräisi kesken unen.

Enemmän ja parempaa seksiä. 

Seksielämä yleensä hyytyy – tai ainakin hidastuu hieman – kun pari muuttaa saman katon alle. Seksiä ei tee enää mieli niin usein, kun nukkuu joka yö saman henkilön vieressä. Yllättävän seksin määrä vähenee. Eri sängyissä (ja mielellään eri huoneissa nukkuminen) kuitenkin auttaa. Kun hän hiipii huoneeseesi, se tuntuu paljon jännittävämmältä.

Ensihuuma takaisin. 

Muistatko, kun aloitte seurustella? Asuitte erillään – rakastit hänen kanssaan olemista, mutta illalla pääsit nukkumaan omaan sänkyysi jos halusit. Vaikka teillä olisi kummankin nimet asuntolainapapereissa, voitte silti palata seurustelun alkuun nukkumalla kumpikin omissa sängyissänne.

Yhteenvetona voisimme sanoa.. 

..eri sängyissä nukkuminen auttaa ennen kaikkea unen laatuun ja sitä kautta jaksamiseen niin töissä kuin sängyssäkin. Uni kun on olennainen osa hyvinvointia. Kuvittele herääväsi mahtavilta unilta, vilkaisemalla huoneen toiselle puolen ja muistavasi, kuinka paljon hänestä välität. Sitä erikseen nukkuminen parhaimmillaan on.

Kommentoi »