Kauneus ja Terveys

Parhaat meikit 2019 - näihin luotamme, ihastu sinäkin!

Parhaat meikit 2019 - näihin luotamme, ihastu sinäkin!
Nykymeikeiltä vaaditaan yhä enemmän: niiden pitää sekä kestää että olla helppo poistaa. Edullisetkin tuotteet ovat entistä laadukkaampia. Valitsimme vuoden 2019 parhaat meikit, jotka tekevät, mitä lupaavat.
Julkaistu: 28.1.2020

Mikä on muotia meikeissä?

Ohuet koostumukset, hehku, helppous ja kestävyys. Kukaan ei enää halua näkyvästi pakkeloitua lopputulosta. Meikkivoiteiden ja peitetuotteiden pitää kyllä peittää – mutta luonnollisesti. Iholle halutaan nyt nuorekasta hehkua, mikä näkyy erityisesti meikkivoiteissa. Valoa­heijastavuus on in, liiallinen mattapintaisuus out. Se tekee ilmeestä helposti tunkkaisen ja vanhentaa.

Meikkien pitää levittyä helposti ja nopeasti, sillä kaikilla on joko kiire tai muutakin tekemistä. Tuotteiden pitää myös pysyä: paitsi pitkään myös siellä, missä on tarkoitus. Ripsi- ja silmänrajausvärit sekä huuli­punat ovat kehittyneet näiltä ominaisuuksiltaan valtavasti. Myyntiin on myös tullut valtava määrä erilaisia meikin pohjustajia eli primereita, joilla voi edistää meikin kestoa.

Hinta ja laatu kulkevat usein käsi kädessä, mutta poikkeuksiakin on. Tänä vuonna löysimme esimerkiksi loistavan huulipunan – alle 15 eurolla.

1. Paras peitevoide

Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover 38,80 e/2,5 ml

Kynään pakattu peitevoide on ohut ja huomaamaton mutta tehokas. Kätkee tummat silmänaluset ja ihon pikku virheet, muttei korosta ryppyjä tai rapise päivän aikana. Heijastaa hiukan valoa, mikä piristää ilmettä. Kiinteä sivellin levittää sopivan määrän ainetta tarkasti. Tunkkaisten peite­puikkojen vastakohta! 6 sävyä, joista 0,75 on ihan ässä vaalealle iholle.

2. Paras meikinpohjustaja

The Ordinary High-Adherence Silicone Primer 9,90 e/30 ml

Edullinen, tehokas ja nopea käyttää. Silikonipohjainen meikinpohjustaja tasoittaa ihon, häivyttää ihohuokosia ja auttaa meikkivoidetta pysymään pidempään. Tekee ihosta matan mutta kosteuttaa silti.

3. Paras itseruskettava

Lumene Valo C Nordic Midsummer Self-Tan Drops 25,90 e/30 ml

Itseruskettavat tipat antavat iholle luonnollisen sävyn. Päivetyksen voimakkuutta on helppo säätää tippojen määrällä. Ne voi sekoittaa mihin vain päivä- tai yövoiteeseen. Riittoisa, vegaaninen ja kotimainen.

4. Paras huulipuna

Kicks Beauty Satin Lipstick 14,90 e/4 g

Harvoin tulee vastaan näin edullista ja hyvää huulipunaa! Kosteuttaa tuntuvasti mutta pysyy silti paikoillaan ja vieläpä pitkään. Punassa on ylellisempi hylsy kuin hinta antaa olettaa: korkki kiinnittyy napakasti magneetilla. 16 herkullista ja käyttökelpoista sävyä, joista kuvassa on 10 Cherry Spirit.

5. Paras poskipuna

Physicians Formula Murumuru Butter Blush 14,90 e/7,5 g

Pehmeä poskipuna levittyy helposti eikä korosta ihohuokosia tai ryppyjä. Antaa hehkua, muttei kimalla liikaa. Ravitsee, joten ei tee ihosta jauhoisen näköistä. Trooppinen tuoksu, mutta se haihtuu nopeasti. Rasian alaosassa on peili. 4 sävyä, joista on kuvassa Rosy Pink.

6. Kunniamaininta: Paras ekoteko!

HAVU Cosmetics Lipstick 30 e/4,5 g

Kotimainen luonnonkosmetiikkayritys on kehittänyt kokonaan maatuvan huulipunahylsyn, jonka voi heittää tyhjänä biojäte­astiaan. Puuosat ovat terva­leppää ja haapaa, musta osa biohajoavaa PLA:ta eli polylaktidia, joka valmistetaan maissitärkkelyksestä. Vegaaniset punat valmistetaan Espoossa. Saatavilla 5 sävyä, joista kuvassa on Red.

7. Paras ripsiväri

Clarins Wonder Perfect 4D Mascara 32,90 e/8 ml

Huippuhyvä musta ripsiväri tekee kaiken, mitä toivoa voi: pidentää, tuuhentaa ja erottelee ripset. Väri ei sotke ihoa, leviä tai varise. Värimassa pysyy notkeana, joten ripsivärin voi kerrostaa näyttäväksi. Sutjakalla harjalla ulottuu näppärästi lyhyimpiinkin ripsiin ilman sotkua. Helppo poistaa ilman, että väri leviää ja tarttuu ihoon.

8. Paras silmienrajauskynä

L'Oréal Paris Matte Signature Liquid Eyeliner 12,90 e/3 ml

Sivellinkärkistä silmänrajausväriä on helppo käyttää ja väri pysyy hyvin. Pinta on matta, joten sopii monenlaisiin silmämeikkeihin arkeen ja juhlaan. Loistava hinta-laatusuhde ja kaunis pakkaus. 8 upeaa sävyä, joista kuvassa luottoväri musta.

9. Paras meikkivoide

By Raili Pro Glow Perfecting Foundation 42 e/50 ml

Erittäin ohut meikkivoide silottaa ihon pintaa, tasoittaa sävyä ja tuo hehkua. Hyvin riittoisa, yksi pumppaus riittää koko kasvoille. Meikkivoiteessa näkyy kehittäjänsä meikkitaiteilija Raili Hulkkosen filosofia: ihon kuuluu näyttää iholta. Vain 4 sävyä, mikä helpottaa sopivan löytämistä. Käy kaikenikäisille, mutta loistava ikääntyvälle iholle. Kehitetty ja valmistettu Suomessa.

10. Paras luomiväri

Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour 31 e/1,64 g

Puikkoon pakattu, helposti levittyvä luomi­väri pysyy pitkään eikä kasaudu luomivakoon. Värin voi levittää luomille suoraan puikosta ja häivyttää sormin, joten sivellintä ei välttämättä tarvitse. Laaja valikoima: 10 matta- ja 16 hohdesävyä, joista kuvassa on Ginger.

11. Paras kulmakynä

It Cosmetics Brow Power Universal Eyebrow Pencil 25 e / 0,16 g.

Helppokäyttöinen kulmakynä pysyy hyvin ja näyttää luonnolliselta. Yksi sävy sopii oikeasti kaikille. Väriä voi kerrostaa niin, että jäljestä saa joko vaalean tai tumman. Ovaalilla kärjellä voi piirtää sekä ohuita että paksuja viivoja. Kierrettävää kynää ei tarvitse teroittaa. Toisessa päässä on harja. Riittoisa ja laadukas.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 15-16/2019.

Kommentoi »