Meikki

Mikä on paras meikkivoide, ripsiväri tai huulipuna? Jaamme parhaat kauneusilmiöt ja ammattilaisten toimivat vinkit.

Meikki tarkoittaa kasvoille laitettavaa ehostusta. Kun meikki laitetaan kasvoille, puhutaan meikkaamisesta.

Meikkiä voivat käyttää niin miehet kuin naisetkin, mutta se ei ole millään tavalla pakollista kellekään.

Meikki voi olla esimerkiksi meikkivoide, silmämeikki kuten ripsiväri ja luomiväri, huulten tuotteet kuten huulipuna, kulmakarvoihin laitettavat värit, poskipuna ja erilaiset peitetuotteet. Muodissa on vaihdellen tyylit, joissa joko meikataan todella paljon tai todella vähän, ja tavoitellaan meikin avulla naturellia no make up –lookia.

Apuna meikkaamisessa ovat erilaiset meikkisiveltimet, -huiskut ja meikkisienet. Ja järjettömän hyvä tuuri.

Meikki pitäisi saada kasvoille ilman omia sormia hygienia- ja laatusyistä. Jos meikkivoide tai muu meikki on purkissa, sormista saattaa jäädä bakteereja ja likaa tuotteeseen.

Luonnonkosmetiikka on erityisesti viime vuosina saavuttanut suosiota. Luonnonkosmetiikka on meikkiä, joka on luonnollista alkuperää olevaa meikkiä. Siinä otetaan huomioon tuotteen vaikutus sekä ihmiseen että luontoon.

Miksi meikkivoide on olemassa? Sillä halutaan esimerkiksi korjata ihon omaa sävyä tai peittää punoituksia, saada kasvoista tasaisempi. Meikkivoide voi olla hyvin peittävä, heleyttävä, tai jopa seerumimainen. Jokaiselle ihotyypille ja eri-ikäisille ihoille löytyy oma meikkivoide.

BB-voide eli blemish balm –voide tasoittaa ihon väriä, kosteuttaa ihoa, häivyttää pieniä virheitä ja suojaa sitä.

Cc-voide eli Colour Correction –voide sekä peittää ja suojaa ihoa. Tällainen meikkivoide sisältää usein myös vitamiineja, esimerkiksi C- ja E-vitamiineja. CC-voiteet ovat hieman kevyempiä koostumuksetaan kuin BB-voiteet.

Silmämeikki on yksinkertaisimmillaan pari harjanvetoa ripsiväriä ja hieman kulmavärin tupsutusta kulmiin. Silmämeikki voi näyttävimmillään olla pieni taideteos, jonka tekemiseen menee useita kymmeniä minuutteja pohjustusvoiteineen, irtoripsineen ja glittereineen.

Kulmakarvamuoti muuttuu vähitellen. 2000-luvulla kulmakarvat olivat karikatyyrimaisen ohuita ja nypittyjä. 2010-luvun loppupuolelle tultaessa kulmakarvat ovat kasvaneet takaisin: ihanne on näyttävät kulmat.

Koska useimmilla tällaisia muotikulmia ei ole syntyjään, niitä voidaan tatuoida ihoon microblading-tekniikalla. Jopa kulmakarvapidennyksiä myydään – ja käytetään. Meikkisiveltimet ovat tietysti apuna myös kulmakarvojen muotoilussa: jos pelkällä kynällä koettaa sutaista itselleen ilmettä, voi lopputulos olla hyvin hauska.

Entä hiukset? Kun kasvot on meikattu meikkivoitein ja puuterein ja silmämeikki on mintissä, mitä tapahtuu hiuksille? Hiukset voi sutaista nopeasti ponnarille, letille tai vaan kammata auki. Hiuslakat, muotoiluvaahdot, lämpösuihkeet ja vahatuotteet ovat kuin hiusten oma meikki.