Kauneus ja Terveys

Päivitä treeniohjelmasi - 5 vinkkiä

Päivitä treeniohjelmasi - 5 vinkkiä
Jos elämän päivittäminen olisi yhtä helppoa kuin internet-selaimella, se kävisi yhdellä painalluksella. Niinhän ei tietenkään ole, ja asioiden ja tapojen muuttaminen on raskasta puuhaa.
Julkaistu: 25.6.2015

Sama pätee treeniohjelmaan. Tässä kuitenkin muutama Men´s Healthin vinkki, jolla saat treeniohjeelmaasi vaihtelua ilman, että se vaikuttaisi treenituloksiin.

1. Aloita vaikeammilla liikkeillä 

Tällä emme tarkoita teknisesti vaikeimpia, vaan sinulle inhottavimpia liikkeitä. Useimmat miehet aloittavat salilla heille miellyttävimmistä liikkeistä ja usein loppupään vaikeat lihakset treenataan enää puoliteholla. Vaihda liikkeiden paikkaa kuitenkin niin, ettei niiden välinen tasapaino järky.

2. Venyttele 

Älä venyttele vain silloin, kun lihakset tuntuvat tiukilta. Venyttely ei ainoastaan pidä lihaksia irtonaisempina, vaan myös laajentaa toistojen liikeratoja.

3. Sulje silmäsi 

Tämä auttaa sinua hahmottamaan treenattavat lihakset, mikä taas helpottaa huomattavasti esimerkiksi selkä- ja pakaralihaksien treenaamista.

4. Vaihda kulmaa 

Penkkipunnerusta tehdessäsi älä tyydy yhteen tai kahteen asentoon. Nosta penkkiä joka sarjan välissä yhdellä pykälällä. Tee näin vaikkapa 6 sarjaa, jolloin saat tehtyä samalla myös vinopenkkiharjoitteet.

5. Pysähdy välillä 

Älä nostele painoja ylös ja alas jatkuvalla liikkeellä. Sen sijaan pysähdy sekunniksi liikeradan puolivälissä, jatka ylös, tuo paino alas, pysähdy taas puolivälissä sekunniksi ja vie liike loppuun. Näin saat lihaksesi uuvuksiin vähemmillä toistoilla ja pienemmillä painoilla. Sopii erityisesti sivuvipunostoihin ja käsipainoilla tehtävään pystypunnerrukseen.

Kommentoi »