Hyvinvointi

Opettele saamaan moninkertainen orgasmi

Teksti Antti Voutilainen
24.8.2009 Terve.fi

<![endif]—><!—[if gte mso 9]>

<![endif]—>

Orgasmin sanotaan olevan rakastelun fyysisen ja henkisen latautumisen huippuhetki. Mutta mitä, jos niitä huippuhetkiä voisi olla useampi, ja peräkkäin.

Moninkertainen orgasmi ei ole vain huuhaata ja harvojen naisten herkkua. Moninkertaisen orgasmin – multiorgasmin – voi jokainen nainen opetella saamaan, mutta se voi vaatia työtä ja harjoittelua.

Weill Medical College of Cornell Universityn psykiatrian apulaisprofessori Barbara Bartlikin mukaan jokaisen naisen on fysiologisesti mahdollista saada moninkertaisia orgasmeja.

“Naiset, ja heidän kumppaninsa, eivät yleensä yritä saada moninkertaisia orgasmeja. Nykypäivinä ihmiset ovat erittäin kiireisiä eikä heillä vain ole aikaa harrastaa seksiä. Ja kun heillä on aikaa, heillä ei ole energiaa pyrkiä useampaan kuin yhteen orgasmiin”, Bartlik toteaa HealthCentral.com -terveyssivustolla.

Mikä siis avuksi? Miten nainen voi opetella saamaan useamman kuin yhden orgasmin?

Bartlik antaa HealthCentral.com -sivustolla muutaman vinkin, joiden avulla multiorgasmit saattavat tulla todeksi useammillekin naisille:

Opettele kehosi. Sinun täytyy pystyä yhteen orgasmiin ennen kuin moninkertaiset ovat mahdollisia. Sinun pitää oppia tunnistamaan kehostasi löytyvät pisteet, jotka tuottavat runsaasti nautintoa, ja toisaalta välttää kohtia, joiden tuntemukset eivät tunnu hyvältä.

Harjoittelu tekee mestarin. Moninkertaisen orgasmin saavuttaminen vaatii harjoittelua niin sinulta kuin kumppaniltasi. Moninkertaisiin orgasmeihin pääseminen vaatii myös yleensä liukasteiden käyttöä.

Älä kiirehdi. Ja muistakaa kunnolliset esileikit. Esileikkien aikanakin voi jo stimuloida klitorista.

Levähdä ennen O-hetkeä. Väsymys voi rajoittaa orgasmikertojen määrää. Levähdä ennen seksiä, jolloin et ole jo heti alussa niin väsynyt ja jaksat pidempään.

Ensimmäisen orgasmin jälkeen helpottaa. Ensimmäisen orgasmin jälkeen toinen orgasmi saattaa tulla jo helpommin. Joillain naisilla ensimmäisen orgasmin tulo saattaa kestää vartin, mutta toinen järistys onkin lähellä jo viiden minuutin yrittämisen jälkeen, Bartlik ohjeistaa. Jos kuntoa riittää, jatkakaa niin pitkälle kuin jaksatte, sillä orgasmit voivat tulla koko ajan tiheämpään.

Lue lisää seksistä:

Paranna pitkän suhteen seksielämää

Tunne itsesi – ja orgasmi on mahdollinen

Kun orgasmi puuttuu

Seksileikit lähentävät parisuhdetta

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi