Nanna Karalahti: "Raskauskilot tulevat muusta kuin lapsesta"

Nanna Karalahti: "Raskauskilot tulevat muusta kuin lapsesta"
Poikavauvaa odottavan Nanna Karalahden mielestä pelkästään tekosyy voi estää liikkumisen.
Julkaistu 29.1.2016

- Aina voi liikkua jollain tasolla. Kokeilla keppijumppaa tai muuta kevyempää liikuntaa. Raskauskilot ainakin minulla ovat tulleet ihan muusta kuin lapsesta, Nanna Karalahti sanoo.

Nanna haluaa treenillä valmistaa kehon synnytykseen ja sen jälkeiseen aikaan.

- Silloin en usko palautumisen olevan kovin vaikeaa tai raskauskilojen olevan iso ongelma. Tiedän itse, millainen vaikutus hyvällä ravinnolla ja liikunnalla on jaksamiseen. Ne voivat viedä minut nopeasti takaisin normaalimittoihin.

- Vaikka voihan olla, ettei synnytyksen jälkeen urheilu kiinnosta yhtään tai leivokset maistuvat väsymykseen.

Hän ei halua tuomita ketään.

- En ymmärrä sitä, kuinka voimakkaasti kritisoidaan naisia, jotka ovat nopeasti kunnossa synnytyksen jälkeen. Enkä ymmärrä yhtälailla niitäkään, ketkä kamppailevat pitkään raskauskilojen kanssa.

Nannan vauvamasu näkyy jo. Kuva: Nannan blogi

"Raskaus muovaa kehosta nätimmän"

Nannalla on aina ollut hieman poikamainen vartalo. Raskaus on tehnyt hänen kehostaan naisellisemman ja se heijastuu myös oloon.

- Uskon siihen, että lapsensaanti muovaa kehostani nätimmän ja varmasti arvostan kehoani enemmän.

Tällä hetkellä vauvamasu on Nannan mielestä sen kokoinen kuin olisi vetänyt yhdet ähkyt.

- Ehkä se todella raskas olo ja pallomaha pamahtaa vasta loppuajasta, Nanna tuumailee.

"Nyt keskityn lempeämpään liikuntaan"

Fitness-kisaajana Nannalle treenaaminen ja terveellinen ruokavalio ovat tärkeä osa elämää. Raskauden alussa hän oli treenin suhteen turhan varovainen.

- Kuulin tosi paljon sitä, mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Mutta sitten aloin tutkiskella itseäni: mitä kroppani sanoo? Tajusin, että voin raskaana tehdä lähes ihan mitä vain.

Himotreenaajan liikkuminen on kuitenkin muuttunut pehmeämpään suuntaan.

- Ennen vedin aina täysillä ja rajuja liikkeitä. Nyt keskityn lempeämpiin perusliikkeisiin. Huomaan äkkiä, jos ei tunnu hyvältä. En tee kiertoliikkeitä tai mitään liian repivää.

Raskaana olevalle sopii kehonpaino- tai intervallityyppiset treenit, jonka aikana tehdään 30 sekuntia työtä ja levätään 30 sekuntia. Samalla on hyvä seurata sykettään.

"Raskaus toi tasapainoa syömiseen"

Maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota tiukasti noudattanut Nanna ei ole kieltänyt itseltään mitään. Suurinta herkkua on jogurtti myslin ja hillon kera.

- Syön nyt enemmän niin, mitä tekee mieli enkä noudata tarkkoja grammamääriä. Tosin huomaan olevani superväsynyt leivän ja jogurtin jälkeen.

- Raskaus on tuonut tasapainoa syömiseen. Ennen, kun annoin itselleni luvan herkutella, saatoin vetää helposti överit. Nyt parin rivin jälkeen ei tee enää mieli lisää. Enkä ole ikinä jouluna syönyt näin vähän kuin nyt.

Kun sallii kaiken, tunnustelee paremmin, mitä oikeasti haluaa syödä. Tämä asenne tekee hyvää, kun on ollut niin kauan tarkalla ruokavaliolla.

- Enää en stressaa ruoasta. Ja lapsi on paljon suurempi syy syödä ravitsevaa ja terveellistä ruokaa kuin fitness-kisat.

Kommentoi »