Kauneus & Terveys

Liikkeelle vauvan jälkeen

Mari Sainio

Liikunnanohjaaja

Mari Sainio

Kysymys:

Kysyisin miten kannattaa aloittaa aerobic ja spinning raskauden jälkeen? Olen harrastanut lajeja kymmenen vuotta ennen raskautta. Haluaisin jatkaa ainakin aerobicia, riippuu tietysti siitä, miten vauvan hoidolta sitten pääsen. Olen 38-vuotias.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tärkeintä on kuunnella omaa kroppaansa synnytyksen jälkeen. Suosi ensin kevyttä liikuntaa, kuten kävelyä ja kevyitä jumppatunteja. Lantionpohjan lihasten treenaus kannattaa aloittaa heti synnytyksen jälkeen. Spinningin voit aloittaa taas, kun istuminen kovalla satulalla ei tunnu epämukavalta. Anna itsellesi aikaa. Synnyttäminen on kropalle sokki, ja siitä kokonaan palautuminen vie aikaa.

Liikunta auttaa jaksamaan vauvan hoitamista, nostamista ja kanniskelua. Myös venyttely on hyödyllistä lihasjännitysten poistamiseksi. Liikuntapaikoista kannattaa kysellä äiti-vauvajumppia, joissa voit liikkua yhdessä uuden perheenjäsenen kanssa.

Julkaistu: 19.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.