Näin puhdistat hiusharjasi

Näin puhdistat hiusharjasi
Harva puhdistaa hiusharjaansa säännöllisesti. Kannattaisi, sillä harjaan kertyneet muotoilutuotteet ja tali saattavat rasvoittaa hiuksia ennenaikaisesti.
Julkaistu 4.11.2015

Kun harja tuntuu tahmaiselta tai hiusten käsittely ei onnistu harjaan kertyneen karvatupon vuoksi, on aika puhdistaa harjat ja kammat perusteellisesti. 

Tiesitkö, että hiuksia ei saa heittää vessanpönttöön, koska ne aiheuttavat tukoksia viemäreihin? Hiukset ovat sekajätettä, koska ne kompostoituvat liian hitaasti biojätteessä.

Poista käsin hiukset, jotka irtoavat helposti.

Tiukemmin takertuneet hiukset saa irti metallipiikkisellä harjanpuhdistajalla. Apuna voi käyttää myös kampaa tai hammastikkua. Jos hiustuppo on tiivis, voit varovasti leikata tupon kahtia saksilla. Harjasta irtoaa todennäköisesti myös kuivaa ihosolukkoa, joten puhdistus kannattaa tehdä talouspaperinpalan päällä.

Liota harjaa vedessä.

Valuta lavuaariin tai vatiin lämmintä vettä ja lisää siihen muutama tippa syväpuhdistavaa sampoota. Se liottaa parhaiten muotoilutuotteiden jäämät, mutta myös tavallinen sampoo käy hyvin. Liota harjaa vedessä noin muutaman minuutin ajan.

Puhdista harjasten välit ja huuhtele.

Jos harja on todella likainen, voit puhdistaa harjasten välejä kynsiharjalla tai vanhalla hammasharjalla. Harjasten tyveen pinttynyttä likaa voi nyppiä pois sormin. Liotuksen jälkeen huuhtele harjat juoksevan veden alla huolellisesti.

Kuivaa harja pyyhkeen päällä.

Taputtele harja pyyhkeellä kuivaksi. Laita harja kuivumaan pyyhkeen päälle harjakset alaspäin. Tällä tavoin vesi pääsee valumaan pois, eikä jää muhimaan harjasten kiinnityskohtaan. Anna harjan kuivua yön yli. Voit myös nopeuttaa kuivumista hiustenkuivaajalla.

Lue myös:

1 kommentti