Treeni ja ravinto

Näin alkoholi vaikuttaa rasvanpolttoon

Vaikka alkoholi luonnollisesti lisää aterian kalorimäärää, sillä on viekkaampiakin keinoja häiritä tarkoin harkittua laihdutussuunnitelmaa. Lue miten alkoholi vaikuttaa vaikuttaa elimistön rasvanpolttoon.

3.8.2012 Terve.fi

Vaikka alkoholi luonnollisesti lisää kalorimääriä ateriaasi, sillä on viekkaampiakin keinoja häiritä tarkoin harkittua laihdutussuunnitelmaasi. Alkoholissa on paljon erilaisia vaikutuksia elimistöösi, joista et välttämättä ole edes tietoinen.

Kun otat alkoholia illallisella, sotket aineenvaihduntaasi. Maksa tahtoo hävittää alkoholin myrkylliset sivutuotteet, ennenkuin se alkaa pilkkoa ravinteita. Elimistösi siis polttaa alkoholin nopeita kaloreita ennen ateriasi terveellisiä kaloreita. Tämän jälkeen ylimääräinen energia varastoituu elimistöösi rasvana.

Tämän lisäksi alkoholi saattaa vähentää rasvan palamista jopa 73 prosenttia. Kannattaa siis välttää liikaa alkoholin käyttöä aterioilla, valita mahdollisimman vähäkalorisia juomia ja yhdistää ne tasapainoisiin ja terveellisiin aterioihin.

Alkoholi vaikuttaa myös ruokahaluun. Vaikka alkoholi sisältää paljon kaloreita se ei luo samanlaista kylläisyyden tunnetta kuin ruoka. Alkoholi myös vähentää leptiini-hormonin tuotantoa, joka sääntelee kylläisyyden tunnetta elimistössä. Tämän takia alkoholin vaikutuksen alaisena tulee syötyä enemmän.

Luonnollisesti alkoholi myös alentaa estoja, mikä osaltaan vaikuttaa harkitsemattomiin päätöksiin ruoan suhteen.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi