Mustikkamousse
Raikas mustikkamousse syntyy käden käänteessä.
Julkaistu 29.9.2015
Gluteeniton ja laktoositon mustikkamousse (6-8 annosta, valmistusaika 15 min + hyytymisaika 30 min)
2 dl laktoositonta vatkautuvaa kermaa200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa2 dl tuoreita tai pakastemustikoita2 rkl tomusokeria2 tl kardemummaa100 g valkosuklaata (keliaakikolle sopivaa)
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sulaneet tai tuoreet mustikat.
2. Makeuta sokerilla ja lisää kardemumma.
3. Jaa seos pieniin annosmaljoihin tai laseihin lusikalla tai pursottamalla.
4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa, ja jaa ohuet kerrokset jokaisen lasin päälle. Koristele ripauksella kardemummaa.
Vinkki! Vieraat rakastavat maistella erilaisia makuelämyksiä. Pienikin lasillinen herkkua riittää.