
Mustikkakukko
Mustikkakukon rapean pinnan alta paljastuu mehevä mustikkatäyte.
Mustikkakukko (noin 8 annosta, valmistusaika 1 tunti)
Taikina:
200 g voita1 dl intiaanisokeria3 dl ruisjauhoja1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 pss (400 g) pakastemustikoita1 dl intiaanisokeria2 rkl perunajauhoja
Lisäksi:
2 dl kermaa2 tl vaniljasokeria
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita joukkoon ruisjauhot, johon on sekoitettu leivinjauhe.
4. Jaa taikina kahteen osaan. Painele toinen puolikas voidellun pyöreän uunivuoan (halkaisijaltaan noin 20 cm) pohjalle ja pari senttiä reunoille.
5. Kauli kansi leivinpaperin päällä pari senttiä uunivuokaa suuremmaksi ja laita hetkeksi kylmään.
6. Lisää jäisten marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot, kaada vuoan pohjalle.
7. Laita taikinakansi päälle ja painele reunat kiinni.
8. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
9. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Tarjoa lämpimän mustikkakukon kanssa.
Vinkki! Kokeile täytteeksi puolukoita tai karpaloita tai tee kukko pakasteperunaruistaikinasta ja omenoista.