Terve.fi

Mitkä ovat yleisimmät seksivammat? Suomalaiset paljastavat

Mitkä ovat yleisimmät seksivammat? Suomalaiset paljastavat
Seksi käy monella urheilusuorituksesta ja kaikkihan tietävät, että urheilijoille sattuu niin sanottuja urheiluvammoja.
Julkaistu: 7.7.2010

Myös seksin aikana voi syntyä varsin helposti vammoja, vaikka seksielämä ei niin kauhean tulinen olisikaan, tai vaikka joogamaiset asennot eivät kuuluisi repertuaariin.

Terve.fi toteutti touko-kesäkuun vaihteessa Suuren suomalaisen seksikyselyn 2010, jossa muun muassa tiedusteltiin, millaisia seksivammoja suomalaiset ovat kokeneet.

Keskimäärin ”vain” noin 45 prosenttia vastaajista oli jossain vaiheessa elämäänsä saanut seksivamman. Yllättäen naiset kertoivat kohdanneen niitä miehiä useammin, sillä naisista lähes puolet (48,8 %) oli seksin yhteydessä kärsinyt vahinkoa. Miehistä ainoastaan 38 prosenttia oli ottanut niin sanotusti osumaa.

Yleisimpiä seksivammoja olivat odotetusti erilaiset hiertymät, palovammat ja turvotukset, jollaisiin oli törmännyt noin kolmas-neljäsosa kyselyyn osallistuneista. Niitä olivat saaneet niin naiset kuin miehetkin, naiset kuitenkin hieman miehiä useammin.

Seuraavaksi yleisimpiä seksivahinkoja olivat mustelmat. Verenpurkaumien kohdalla etenkin naiset olivat olleet ottavana osapuolena, sillä naisista peräti yli neljäsosa oli sänkypuuhissa sellaisia saanut. Miehistä noin 13 prosenttia oli saanut mustelmia.

Sekä yleisimmät että toiseksi yleisimmät seksivammat olivat kyselytutkimuksessamme naisten ja miesten kohdalla samoja, mutta kolmanneksi yleisimpien vammojen kohdalla sukupuolten välillä syntyi pientä eroa.

Naisista useampi kuin joka kymmenes oli kokenut verenvuotoa seksin seurauksena, kun miehistä vain seitsemän prosenttia oli vuodattanut vertaan seksin johdosta. Miesten kolmanneksi tavallisimpia seksivammoja olivat seksikyselyn mukaan puolestaan venähdykset, joita oli saanut niin ikään reilut seitsemän prosenttia.

Muita seksivammoja, joita seksikyselyssä 2010 nousi esille:

  • seksivälineisiin liittyvät vammat (miehistä 2 %, naisista alle prosentilla)
  • jonkin kehonosan sijoiltaanmeno (miehistä n. 2 %, naisista alle prosentilla)
  • penismurtuma (8 miehellä)
  • aivotärähdys (0,7 % miehistä, naisista puoli prosenttia saanut aivotärähdyksen)
  • käsi- tai jalkamurtuma (miehistä noin 1 %, naisista vain kaksi henkilöä)

Suuri suomalainen seksikysely 2010

Suuri suomalainen seksikysely 2010 järjestettiin Terve.fi -sivustolla touko-kesäkuussa ja siihen osallistui kaiken kaikkiaan yhteensä 1314 yli 15-vuotiasta vastaajaa. Osallistujista 58 prosenttia oli iältään 21-40-vuotiaita, ja reilu 60 prosenttia oli joko naimisissa tai avoliitossa.

Kommentoi »