Mitä tehdä ensitreffeillä?

Mitä tehdä ensitreffeillä?
Treffit edessä? Mitä kannattaa tehdä, jotta tunnelma ensitreffeillä on rento?
Julkaistu 28.6.2017

Oletko kyllästynyt vaivautuneeseen kahvikupin äärellä istumiseen tai elokuvateatterin pimeydessä vilkuiluun? Parhailla treffeillä on usein jotain tekemistä ja samalla aikaa jutella. Kokeile siis jotain uutta. Tässä vinkit!

1. Tekeminen vie treffeiltä jännitystä

Jos treffeillä on jotain tekemistä, kaikki huomio ei kohdistu treffikumppaniin ja uuden ihmisen seurassa oleminen jännittää vähemmän. Kun tunnelma rentoutuu, molemmilla on paremmat mahdollisuudet loistaa ja olla omia itsejään.

2. Kysy, mitä treffikumppani haluaa tehdä

Ketä tahansa uutta ihmistä ei kannata viedä kiipeilemään tai taidemuseoon. Treffeistä sopiessa on reilua kysyä, mistä treffikumppani tykkää ja valita tekeminen, joka miellyttää molempia. Mistä sitten ideoita?

3. Tehkää treffeillä jotain ihan uutta

Jos teette yhdessä jotain sellaista, jota kumpikaan ei ole tehnyt koskaan ennen, näette samalla, kuinka treffikumppani suhtautuu uusiin asioihin, mahdollisuuksiin yllätyksiin ja onko hänessä heittäytyjää. Samalla voi selvitä jotain siitä, kuinka rohkea tai kuinka turvallisuushakuinen ihminen on.

Kokeilkaa esimerkiksi suunnistusta, melontaa tai sup-lautailua. Jos liikuntajutut eivät tunnu omalta, menkää syömään uutta ruokaa tai leikkikää päivä turistia ja tehkää kotikaupungissa jotain sellaista, jota kumpikaan ei ole tehnyt ennen.

4. Esitelkää tärkeitä paikkoja

Toiseen ihmiseen voi tutustua peruskahvittelua syvällisemmin myös, jos esittelette toisillenne jonkun itselle tärkeän paikan. Se voi olla vanha koulu, kirkko, lempiuimaranta tai oma tärkeä harrastuspaikka.

Samalla näkee, onko toinen ihminen oikeasti kiinnostunut siitä, mikä on sinulle tärkeää. Kuunteleeko ja kyseleekö hän, vai puhuuko hän vain itsestään?

Tärkeän paikan esitteleminen ei tarkoita, että vie treffikumppanin vakiobaariin, jossa omat kaverit jo odottavat.

5. Ottakaa selvää leikkimielisyydestä

Koska huumorintaju ja yhteinen hauskanpito ovat tärkeitä asioita parisuhteessa, menkää treffeillä pubivisaan tai pelatkaa jotain. Samalla selviää, millainen häviäjä tai voittaja treffikumppani on.

Onko hän reilu ja avulias vai kilpailuhenkinen oman edun tavoittelija? Millainen sinä olet?

6. Älä odota treffeiltä täydellisyyttä

Kaikki ei mene hyvillä ensimmäisillä treffeillä koko ajan putkeen. Treffikumppani saattaa sanoa jotain tyhmää, museo on kiinni ja sinuakin jännittää. Treffit ovat onnistuneet, kun toisen seurassa on enimmäkseen mukavaa, unohtamatta kemiaa.

Kommentoi »