Kauneus & Terveys

Mitä pakata mukaan festareille?

Miten näyttää hehkeältä festareilla, kun meikki­pöytänä toimii kylmälaukku teltan nurkassa ja kylpyhuoneena bajamaja? Kokosimme parhaat vinkit.
Kuvat Tiiu Kaitalo

Festareille kannattaa matkustaa ke­vyesti.  Hyödynnä kosmetiikan näytepak­kaukset tai pursota suosikkituotteesi matkakokoisiin muovipurkkeihin.Tarvitset kasvoille ja vartalolle sopivan kosteusvoiteen, aurinkovoiteen, puhdistuspyyhkeitä ja pumpulipuikkoja.Yhden annoksen kasvonaamiopussi ja kuulapäinen silmänympärysvoide tulevat tarpeeseen, jos aiot juhlia paljon ja nukkua vähän.

Muista aurinkosuoja 

Kasvoilla tärkein aine on aurinkosuojavoide. Sen päälle kannattaa levittää BB- tai CC-voidetta, joka antaa sävyä ja lisäsuojaa. Voidemainen poskipuna pysyy puuteriversiota paremmin.Vedenkestävä ripsiväri on varmin valinta, mutta se vaatii oman putsarin. Kestävin silmämeikki onnistuu mustalla ja värillisellä silmänrajaus­kynällä. Rajauksia on helppo siistiä pumpulipuikolla ja tummentaa, kun päivä kääntyy iltaan.Sähäkän värinen huuli­puna tai -kiilto mahtuu aina mukaan. Mattapuna pysyy huulilla kiiltävää pidempään.

Kuivashamppoo pelastaa

Hyvä festarikampaus kestää niin uimisen kuin telttayön. Kokeile lettikampausta, jonka koristelet nauhoilla tai hiuskoristeilla.

Pakkaa mukaan kuivasampoo ja pinnejä sekä harja, joka sopii myös hiusten tupeeraamiseen.Kiharoiden ja laineiden tekoon reissussa sopivat parhaiten sormet, kevyet papiljotit tai vaahtomuovipatukat. Niiden avulla tukka kihartuu kuin itsestään jo menomatkalla junassa tai autossa.

Runsaasti vaatteita 

Varaudu vaatteilla niin helteeseen kuin kaatosateeseen. Pieneen tilaan menevä kertakäyttösadetakki pitää kuivana, rock-uskottava nahka- tai farkkutakki lämmittää.Värikkäät kaftaanit ja tunikat ovat käteviä. Yhdistä ne farkkusortseihin tai vyötä mekoksi. Näyttävät korvakorut tekevät terää tyylille eivätkä vie paljon tilaa kassissa.Hattu tai huivi suojaa auringonpistokselta. Suuri huivi palvelee myös piknikkialustana ja tuubitoppina. Jos et halua pandamaisia rusketusrajoja, varaa mukaan parit eri aurinkolasit.

Koroilla vai ilman? 

Ykkösvaruste festareilla ovat mukavat kengät. Kengissä saa silti olla korkoa, etenkin jos et ole pitkä. Koroissa näet paremmin ­lavalle ja ­ystävien on helpompi löytää sinut ihmismerestä.Kiilakorot ovat tukevat, jätä huterat stiletot kotiin. Ota mukaan matalat vaihdokit: tyylikkäät nahkasandaalit tai tennarit. Kenkien vaihto virkistää jalkoja kummasti.Pidä arvotavarat koko ajan näkyvilläsi vetoketjullisessa olkalaukussa, älä selässä olevan repun sivutaskussa.

Katso myös:

Julkaistu: 27.5.2015
Kommentoi »