Millainen on Suomen ihanin seksielämä?

Millainen on Suomen ihanin seksielämä?
Tällainen suomalainen on tyytyväisin seksielämäänsä. Kuka on tyytymättömin?
Julkaistu 8.3.2016

Tällainen ihminen on Suomessa tyytyväisin seksielämäänsä:

Tyytyväisin on 30–44-vuotias nainen, joka elää vakituisessa suhteessa.

Hänestä suuteleminen on ihanaa. Hänellä on hellä kumppani, joka osaa rakastella taitavasti ja myös varmoin ottein. Kumppanin ulkonäköön nainen on tyytyväinen. Ulkonaisista seikoista suomalainen nainen arvostaa eniten silmiä, pakaroita ja ääntä.

Näin ilmenee Kauneus & Terveys -lehden seksitutkimuksessa. Tutkimukseen vastasi 337 naista ja 367 miestä vuodenvaihteessa 2016.

Seksielämäänsä tyytyväisimpien naisen parisuhteessa kumppanit keskustelevat, ja esimerkiksi liiallinen työnteko ei ole väljähdyttänyt suhdetta.

Parisuhde on niin mainiossa kunnossa, että nainen voi myös sanoa seksille ei. Hän rakastelee kumppaninsa kanssa silloin kun itse haluaa. Sen sijaan nuoremmat ja vanhemmat suomalaiset naiset harrastavat tutkimuksen mukaan seksiä useammin vastoin halujaan. 

Vakisuhteessa elävällä 30–44-vuotiaalla ei ole turhia estoja: tutkimuksen mukaan hän toteuttaa seksuaalisia halujaan ja toiveitaan vapaammin kuin muut naiset. Myös hänen kumppaninsa lähtee leikkeihin mukaan. Tutkimuksen mukaan tällaisella naisella oli vähiten kiinnostusta kumppaninsa pettämiseen. Hän ilmoitti, ettei voisi pettää, koska rakastaa miestään.

Kenellä on Suomen onnettomin seksielämä?

Onnettomin on 50–59-vuotias sinkkumies, joka elää isossa kaupungissa.

Hän muistelee seksin olleen parasta 21–30-vuotiaana. Sittemmin hänen suhteensa ovat tuntuneet väljähtäneiltä, ja hän on kärsinyt keskustelun puutteesta kumppaniensa kanssa. Seksissä häntä on haitannut hellyyden puute.

Hän on mies, joka ei ole voinut edetä halujensa mukaisesti vaan kokee joutuneensa harrastamaan seksiä myös velvollisuudesta.

Kauneus ja Terveys –lehden seksitutkimuksessa miehet kokivat, että naisen ylipaino on seksin kannalta epätyydyttävä seikka. Tutkimuksessa myös nämä miehet, joilla oli huonoin seksielämä, suhtautuivat naisen ylipainoon kielteisesti. Naisille kumppanin paino ei ollut yhtä merkityksellinen asia.

Lue myös:

Kommentoi »