Seksitutkimus: Naisen ylipaino syö miehen seksihaluja

Seksitutkimus: Naisen ylipaino syö miehen seksihaluja
Kumppanin ylipaino haittaa miehiä seksin aikana, paljastaa Kauneus ja Terveys -lehden seksitutkimus. Naiset kaipaavat mieheltä ketteryyttä.
Julkaistu 4.2.2016

Kauneus ja Terveys -lehden seksitutkimus paljasti, mihin suomalaiset ovat seksielämässään ja kumppanissaan tyytymättömiä.

Miehiä vaivaa kaikkein eniten kumppanin ylipaino. Miehille se oli selvästi merkittävämpi puistatuksen aihe kuin naisille. Naisten liikakilojen tuottama vastenmielisyys näkyy kaikissa miesten ikäluokissa.

Eniten naisen ylipaino haittaa alle 40-vuotiaita miehiä ja lähes yhtä paljon yli 60-vuotiaita miehiä. Liikakilojen jälkeen toisiksi eniten miesten tunnelmaa latistaa se, ettei nainen ole hellä.

Mutta eivät naisetkaan saa hellyyttä seksin aikana. Hellyyden puute haittaa naisia selvästi enemmän kuin miehiä. Naiset toivovat kumppanin olevan myös osaavampi, ketterämpi ja hoikempi rakastaja.

Yli 60-vuotiaat naiset suhtautuvat miehen ylipainoon kriittisemmin kuin nuoremmat naiset.

Miehen hajukin laskee naisen tunnelmaa sängyssä, kun taas miehillä ei ole naisen tuoksun suhteen valittamista. 

“MITEN LÄSKISTÄ OTETAAN KIINNI?”

- Ylipaino on vaikea asia suomalaisten seksuaalisuudessa. Olen kuullut sanottavan, että kumppani ei tiedä, miten läskistä otetaan kiinni. Kumppanin ylipaino on myös vaikea ottaa puheeksi, arvioi parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta.

Niin naisen kuin miehenkin kannattaa pohtia, miksi antaa itsensä lihoa parisuhteessa. Ranta kehottaa pohtimaan:

- Mistä se kertoo, että annat painon karata? 

- Jokaisen kannattaa miettiä, miten parisuhteessa toimii ja käyttäytyy, jotta olisi hyvinvoiva ja haluttava.

“SEKSISSÄ OLENNAISINTA YHTEISPELI”

Elämä pelissä -ohjelmasta tuttu parisuhdeasiantuntija ja psykologi Tony Dunderfelt ei usko, että liikakiloilla on seksin aikana suurta väliä.

Hänestä se saattaa merkitä vain suhteen käynnistysvaiheessa.

- Yhteispeli on lopulta se, mikä sytyttää seksin aikana: se yhteinen hehku. Ei siinä mietitä kiloja, Tony Dunderfelt sanoo.

Kauneus ja Terveys tutki suomalaisten seksielämää vuodenvaihteessa 2016. Kyselytutkimukseen osallistui 743 täysi-ikäistä suomalaista, joista 52 % oli miehiä ja 48 % naisia.

6 kommenttia