Miksi kerran viikossa on paras seksitahti?

Miksi kerran viikossa on paras seksitahti?
Onnellisimmat parit rakastelevat kerran viikossa, kertoo tutkimus. Mitä enemmän, sen parempi ei pidäkään paikkaansa seksissä.
Julkaistu 15.3.2016

Toronton yliopiston psykologian laitoksen tutkimuksen mukaan onnellisimmat parit harrastavat seksiä kerran viikossa. Tutkimukseen osallistui 30 645 ihmistä. Tutkimuksen mukaan seksin määrä ja onnellisuus korreloivat ylösalaisin olevan U:n muotoisen käyrän mukaan, ei lineaarisesti. Seksiä ei siis pidäkään harrastaa päivittäin, jotta suhde säilyy vireänä ja onnellisena.

– Tällainen tulos voi olla helpottava joillekin ihmisille, miettii Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja Tommi Paalanen.

Harrastakaa seksiä säännöllisesti

Paalanen uskoo, että kerran viikossa voi olla monelle parille hyvä määrä seksiä yleisellä tasolla, mutta yksilötasolla tilastoihin ei pidä nojata liikaa, sillä ihmiset ovat erilaisia.

– Osa ihmisistä on tyytyväisiä pitkäänkin ilman seksiä, jotkut tarvitsevat seksin lisäksi paljon hellyyttä ja osa haluaa seksiä usein. Seksissä on kuitenkin hyvä olla säännöllisyyttä, sillä parisuhteet perustuvat seksuaalisuudelle.

Yleisin seksiongelma yhä naisen haluttomuus

Suomalaisten naisten tavallisin seksiongelma on yhä haluttomuus. Siitä seuraa seksihalujen eriparisuus parisuhteessa.

– Miehet haluavat seksiä keskimäärin enemmän kuin naiset. Jos naisella on haluttomuutta, kuilu seksuaalisten tarpeiden välillä voi kasvaa suureksi.

Paalasen kokemuksen mukaan suurin syy haluttomuuteen on entistä kiireisemmässä arjessa. Moni asia ajaa seksin ohi. Jostain syystä kiireinen elämä latistaa erityisesti naisten seksihaluja.

Paalasen mukaan pariskunnan erilaiset halut olisivat nykyistä pienempi ongelma, jos emme suhtautuisi jyrkästi syrjähyppyihin.

– Suomessa on monia muita maita tiukempi käsitys uskollisuudesta, Paalanen sanoo.

Tommi Paalasen mukaan tiukka uskollisuuskäsitys johtuu siitä, että luterilaisen työmoraalin kasvatteina suoritamme parisuhdetta, monen muun asian lisäksi.

1 kommentti