Treeni ja ravinto

Marja-sitruunatahnatartaletit

Hemmottele itseäsi makeilla marja-sitruunatahnatartaleteilla.

29.9.2015

Gluteenittomat marja-sitruunatahnatartaletit (6 kpl, valmistusaika 45 min + 1 tunti 20 min kylmässä)

1 ¼ dl ruskeita riisijauhoja¾ dl hirssijauhoja½ dl mantelijauhoja1 rkl luomuruokosokeria¼ tl suolaa110 g suolaamatonta voita6 rkl kylmää vettä

Sitruunatahna:

2 sitruunaa2 dl sokeria2 munaa50 g voita1 dl kermaa

Päälle:

tuoreita mansikoita

1. Sekoita kulhossa riisi-, hirssi- ja mantelijauhot, sokeri ja suola. Nypi kuutioitu voi jauhojen kanssa ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasainen taikina.

2. Vaivaa taikinaa pari kertaa ja tee pallo. Kääri se kelmuun ja laita kylmään tunniksi.

3. Jaa taikina kuuteen osaan. Painele taikina tartalettivuokien pohjalle ja reilusti reunoille. Laita kylmään kovettumaan 20 minuutiksi.

4. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Pistele taikinapohjiin haarukalla reikiä. Paista tartaletit kullanruskeiksi uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.

5. Tee kiisseli.

6. Laita kattilaan sitruunamehu, sokeri ja munat. Anna paksuuntua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Älä anna kiehahtaa. Siirrä kiisseli sivuun ja anna jäähtyä hetken.

7. Sekoita kuutioitu voi tahnan joukkoon. Laita kylmään.

8. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää viilentyneen sitruunatahnan joukkoon.

9. Lusikoi täytettä pohjalle ja koristele mansikkaviipaleilla.

Vinkki! Käytä loppu sitruunatahna kakkujen ja kääretorttujen täytteenä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt