Kauneus & Terveys

Maria Sid: Saan virtaa juhlimisesta

Maria Sid: Saan virtaa juhlimisesta

Maria Sid treenaa mieltä ja kehoa. Paljon matkustava näyttelijä-ohjaaja on oppinut nukkumaan milloin ja missä vain.
Teksti Mirka Sunimento
Kuvat Marica Rosengård
Mainos

“Elämäniloani ihmetellään usein. Onni kumpuaa kaikesta kauniista ympärilläni. Työmatkoilla vietän paljon aikaa yksin ja tutkin maailmaa ja ihmisiä – saan siitä voimaa­ ja positiivista­ energiaa. Positiivinen elämänasenne on myös valinta.Jotta pystyn tekemään työtä ja juhlimaan (mikä sekin on joskus äärimmäisen tärkeää), minun on oltava hyvässä kunnossa. Treenaaminen on minulle itsestä huolehtimista. Keho on sielun asunto. Mielikuvitusta ja henkistä vahvuutta pitää myös treenata.Vesi on tärkein elementtini,­ myös maa ja tuli ovat tärkeitä. Hakeudun aina veden äärelle saunaan, uimaan, istumaan, lukemaan tai ajattelemaan.Kuuntelen itseäni ja kehoani. En usko ehdottomuuteen enkä terveys-ismeihin, vaan tasapainoon.

Maria Sid: Olen utelias luonnonlapsi 

Olen huolestunut nuorten tyttöjen ja naisten­ äärimmilleen viedystä fitness- ja terveys­ruokatrendistä. Rasvaprosentin kyttäämisen ja lihasten rakentamisen sijaan tulisi kasvattaa henkistä pääomaa. Liiallinen ulkonäön tarkkailu johtaa harvoin itsetunnon kohentumiseen, päinvastoin.Näyttelijänä ja ohjaajana olen ihmistutkija. Tärkeintä on oppia jotain joka päivä. Utelias elämänasenne kaikkea inhimillistä kohtaan on tärkeimpiä voimavarojani.Kauneus on minulle ennen kaikkea sisäistä kauneutta, luonnollisuutta, rentoutta ja sopusointua. Se on paljolti hyvyyttä. Kaunis ihminen on sellainen, jonka kanssa on hyvä olla.Kauneudenhoitorutiinini ovat vaatimattomat. Olen huono ehostamaan ja kuljen mielelläni kokonaan meikittä. Juhlissa on sitten ihana sädehtiä.

Lue myös: Pamela Tola: Älä rakenna itsetuntoa ulkonäön varaan

Epäonnistuminen kuuluu elämään 

Armosta puhutaan liian vähän. Annan­ itselleni luvan epäonnistua ja pettyä, surrakin.­ On surullista, että lapsia vieläkin kasvate­taan häpeän ja syyllisyyden kautta. Yritysvalmentajana­ kohtaan usein pelkoja, jotka­ ovat syntyneet siitä, kun ihminen elää häpeän ja syyllisyyden noidankehässä.Taistelen joka päivä kyynisyyttä vastaan ja haastan läheiseni samaan. Ruotsissa työyhteisöissä puhutaan enemmän ja kannustetaan antamaan positiivista palautetta. Sillä on yhteisöä ja yksilöä vahvistava vaikutus.Työssäni on tärkeää pystyä käsittelemään monenlaisia tunteita. Suomalaisessa kulttuurissa tunteiden osoittaminen koetaan usein vaikeaksi, ja sitä paheksutaan. Omassa ystäväpiirissäni pystymme keskustelemaan avoimesti myös vaikeista asioista.

Lue myös: Samu Haber: En halua olla trendikäs

Maria Sid: Nukun vaikka lattialla

Nukun hyvin ja paljon, missä vain ja miten vain. Riittävä uni ei ole itsestäänselvyys paljon matkustavalle. Olen oppinut hyödyntämään kaikki mahdollisuudet lepoon. Saatan nukkua kuvauksissa lattialla puoli tuntia.

Ruokavalioni on luomu­painotteinen, ja syön paljon kasviksia ja kalaa. Luotan suomalaiseen lähiruokaan ja vältän valmisruokia.Uskon, että biologia ohjaa paljon elämäämme. Liika järkiperäistäminen ei kannata, vaan osa asioista jääköön mysteereiksi. Koen vahvasti olevani osa luontoa. On uskomattoman hienoa olla ihminen. Pyrin kunnioittamaan tätä lahjaa elämällä luontoa kunnioittaen ja itseäni kuunnellen."

LUE MYÖS:

Hyvän unen resepti

Näin parannat itsetuntoa

Näyttelijä Susanna Roine: Olin lääkeriippuvainen

Julkaistu: 28.5.2015