Kauneus ja Terveys

Samu Haber: Kiertueella tarvitaan unilääkettä

Samu Haber: Kiertueella tarvitaan unilääkettä
Sunrise Avenuen johtaja Samu Haber on rento tähti, joka hoitaa ihoaan paremmin kuin moni nainen. Mutta miksi Samu ei saa unta?
Julkaistu: 21.4.2017

Samu Haber vastasi 10 kysymykseen hyvinvoinnista. 

Asteikolla 1-10, kuinka tärkeä ulkonäkö on sinulle?

6. En mä hirveästi tykkää laittaa itseäni. Minulla on aina rento paita ja farkut. Jos olen lähdössä ulos, olen valmis neljässä minuutissa.

Voiko musiikkimaailmassa menestyä, jos ei ole hyvännäköinen?

Pystyy yllättävän hyvin. Esimerkiksi Adele on hyvä esimerkki siitä, että tähti voi olla vaikka ylipainoinen.

Toisaalta hyvästä ulkonäöstä ole hirveästi haittaakaan. Paitsi jos olet liian mallipoika, sinua ei oteta tosissaan.

Käytätkö stylistiä tyyliasioissa?

Itselleni en ottaisi. Mutta kun bändi aloitti, olimme kuin joulukuusia. Oli ruutua, raitaa, nahkarotsia ja pipoa, jotka eivät sopineet yhteen. Siihen tarvittiin vähän stylistiä, joka katsoi, että kokonaisuus näyttää yhtenäiseltä kuvissa.

Iso tilaisuuksia varten meillä on kaksikin stylistiä. Olen käyttänyt stylisti Kai Knapen apua esimerkiksi Emma-gaalaa varten.

Mitä et suostu pukemaan päällesi?

En halua olla trendikäs. Vaatteen ja tyylin pitää näyttää minulta.

Miten hoidat kauneuttasi?

Parturissa kävin viimeksi kaksi kuukautta sitten. Ihoa hoidan säännöllisesti. Käytän ranskalaisen kosmetiikkamerkin Guinot'n tuotteita. Ne ovat erittäin laadukkaita. Suomessa ihon kuivuus on ongelma, on pakko käyttää valtavasti voiteita. Auringossa suojaan ihon voiteella, jonka suojakerroin on 50. Kasvojen palaminen on sairaan kivuliasta.

Käytän joskus myös kosteuttavaa naamiota. Ennen Voice of Germanya laitoin naamion päälle. Helsingissä käyn luottokosmetologillani.

Mutta ei tämä ole mitään verrattuna siihen, mitä jossain Berliinissä tehdään. Kaikilla on omat kosmetologit, manikyyrit ja pedikyyrit. En lähde sellaiseen.

Trimmaatko kroppaasi treenillä?

En hirveästi sporttaa. Tärkeämpää on sisäinen hyvä olo.

Teen sitä, mikä on kivaa. Surffailen, rullaluistelen, fillaroin… Perusjuttuja. Personal trainerilla olen käynyt. Saan siitä virikkeitä omaan tekemiseen, esimerkiksi miten treenata kahvakuulalla. Meillä on keikalla kahvakuulat mukana rekan takaosassa.

Mikä on suurin hyvinvointisyntisi tai -ongelmasi?

Olen aika huono nukkumaan. Kiertueella on ikävää, jos joutuu unettomuuden kierteeseen. Esiintymisen jälkeen olen täynnä energiaa. Illalla ei ainakaan kahteen tuntiin kannata edes yrittää nukahtaa. Jos en saa unta ajoissa, otan nukahtamislääkettä. Se on parempi ratkaisu kuin olla nukkumatta kokonaan.

Meditoitko tai harjoitatko mindfulnessia?

Tämä fucking zen on mennyt ihmisillä ihan yli. Kun kävelen tai soitan pianoa, olen siinä läsnä. Se on minulle enemmän zen kuin jokin mindfulness (= muodikas tietoisen, hyväksyvän läsnäolon menetelmä).

Noudatatko jotakin ruokavaliota?

Syön paljon kasviksia, kanaa ja myös hyvää lihaa. Rakastan smoothieita, viher- ja marjasmoothieta. Se on järkevä välipala. Suomalaiset metsät ovat täynnä c-vitamiinia.

Eilen kokkasin itselleni hyvää pasta bolognesea. Minulla on tosi hyvä oma resepti, kastikkeeseen tulee paljon yrttejä, porkkanaa ja jauhelihaa

Mikä on paras hyvinvointineuvosi suomalaiselle miehelle?

Elä sellaista elämää, josta tulee hyvä olo. Ja kasviksia kannattaa syödä aika paljon.

Kommentoi »