Kauneus ja Terveys

Lyhyempi hiusmalli tekee ihmeitä kasvoille!

Lyhyempi hiusmalli tekee ihmeitä kasvoille!
Venähtämään päässyt tukka on aika päivittää kuntoon. Kasvojen muodon ja hiuslaadun mukaan mietitty hiusmalli muuttaa koko ilmeen!
Julkaistu: 11.12.2016

On hyvin yleistä, että pitkään kasvaneita hiuksia vain tasoitellaan, miettimättä sen kummemmin minkälainen hiusmalli omille kasvoille tai hiuslaadulle todella sopisi. Hyvin leikattu hius on myös arjessa todella helppo ja nopea laittaa!

Muuttujamme vaalea hius on seilannut lyhyemmän ja pidemmän hiuksen välimaastoa jo vuosien ajan. Nyt ilmeeseen kaivattiin raikkautta ja nuorekkuutta, unohtamatta huolettomuutta ja helppoutta. Uuteen, midi-pituiseen hiusmalliin päädyttiin kasvojen muodon perusteella.

Asiakkaan kasvot ovat muodoltaan suorakulmion malliset. Keskipäänjakaus ja leukalinjaan päättyvä malli korostavat suorakulmaisuutta, kun tavoitteena on saada kasvoihin enemmän ovaalia linjaa. Hiusmallin lyhentäminen korvien alle kiinnittää huomion kasvojen keskikohtaan. Jakauksen siirtäminen sivuun ja hiusten pääpainon tuominen ohimolle taas kaventaa otsaa ja jättää silmät ja poskipäät kasvojen keskipisteeksi.

Hiusmassan alta kuoriutui aivan upean trendikäs ja huoleton city-nainen! Lyhyempi hiusmalli sopii asiakkaallemme täydellisesti ja sen voi muotoilla fiiliksen mukaan monella eri tavalla.

Tutki omien kasvojesi mallia ennen seuraavaa kampaajakäyntiä. Ovatko kasvosi ovaalit, suorakulmiot, pyöreät, neliöt vai sydämenmuotoiset? Seuraavat kohdat määrittävät kasvoille sopivaa hiusmallia:

  • Runsas hiusmassa, päättyvät hiukset ja vaaleat värit korostavat (esim. suikalemainen kerrostus poskien kohdalla tuo esiin poskia ja silmiä, leukalinjaan päättyvä hiusmalli korostaa leukaa)
  • Kasvojen päältä menevät osiot kaventavat (esimerkiksi sivujakauksesta tulevat otsahiukset kaventavat otsaa)
  • Keskipäänjakaus, pitkät suorat hiukset edestä sekä vaalea pääliosa pidentävät kasvoja
  • Sivujakaus, otsahiukset ja tumma pääliosa lyhentävät kasvoja

Lisää kuvia kasvoille sopivista hiusmalleista voi käydä katsomassa täällä.

Kirjoittaja on kampaaja Meeri Mäntylä, joka pyörittää päivätyönään kampaamoa Helsingissä ja kirjoittaa siinä sivussa hiusaiheista blogia I’d rather hair you now. Tervetuloa inspiroitumaan!

Katso myös nämä:

1 kommentti