Terveys

Salakavala nivelrikko, sydäninfarkti kolmikymppisenä, flunssien syyksi paljastui harvinainen sairaus – nämä terveysaiheet kiinnostivat eniten vuonna 2021

Mitkä terveysaiheet vetivät eniten lukijoita terve.fissä tänä vuonna? Katso tästä luetuimmat 8 terveysaiheista juttuamme!

23.12.2021 Terve.fi

Älä anna salakavalan nivelrikon yllättää – asiantuntijat kertovat, miten ikävä sairaus oireilee, hoidetaan ja pysyy aisoissa

Nivelrikon oireet voivat olla salakavalan pieniä. Kipu on jo selkeä viesti ongelmasta, joten se kannattaa ottaa vakavasti. Lue asiantuntijoiden ohjeet siitä, miten nivelrikko pysyy aisoissa.

Sydäninfarkti oli karu lopetus Annin, 34, hääpäivälle: "Olin ollut vähän väsynyt, mutta suurperheen äidin elämä on hektistä"

Anni oli juuri juhlistanut 15-vuotishääpäiväänsä illallisella puolisonsa kanssa, kun sydänkohtaus iski aivan yllättäen. Hänellä ei ollut mitään infarktin riskitekijöitä eikä sukurasitusta.

Lihaskipu on aina merkki jostain – se kertoo usein rasituksesta mutta joskus jopa sairaudesta

Lihaskipu johtuu yleensä rasituksesta, mutta se on myös yksi yleistulehduksen, kuten koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin, oire. Mikä auttaa lihaskipuihin parhaiten?

Vatsamigreeni vaivaa monia, mutta se on vaikea tunnistaa – Nea kärsi pitkään vaivoista, ennen kuin syy selvisi

Onko sinulla outoja vatsavaivoja, joihin ei ole löydetty selitystä? Syy saattaa yllättää: voit kärsiä vatsamigreenistä, joka on huomattavasti luultua yleisempi sairaus.

Virpi Hämeen-Anttila pääsi eroon masennuksesta, syömishäiriöstä ja ylipainosta, kun hän tajusi jättää kehonsa rauhaan: "Koodasin ajatukseni uudelleen"

Kirjailija Virpi Hämeen-Anttilaa raivostuttaa se, että laihdutusta ihannoidaan. Hänellä kilot karisivat vasta, kun hän luopui dieeteistä. Suurin muutos tapahtui mielessä.

Maritta oli vasta nelikymppinen, kun hänellä todettiin Parkinsonin tauti: "Eihän pienten lasten äiti voi sairastua"

Maritta Muukka saatteli poikaansa kouluun, kun käsi lakkasi heilumasta. Nelikymppiselle Marittalle Parkinsonin taudin diagnoosi oli järkytys.

Kirstin flunssan syyksi paljastui harvinainen sairaus: ”Mietin, onko minusta enää mihinkään”

Kirsti Leppäsen flunssien syyksi paljastui harvinainen tulehduksellinen sairaus, sarkoidoosi, jonka syytä ei tunneta. Siitä tuli kumppani, joka opetti rajoja.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi