Kauneus & Terveys

Löydä uusi harrastus

Löydä uusi harrastus
Syksyisin monet opistot ja erilaiset harrastuspiirit ilmoittelevat alkavista kursseista ja harrastemahdollisuuksista. Mitäpä jos tänä syksynä otat ohjelmaasi jonkin aivan uuden harrastuksen?

Sinulle sopiva harrastus

Kun etsit itsellesi uutta harrastusta, pohdi mitä haet harrastukselta. Onko tarkoituksesi saada elämään vauhtia, hiljaisuutta, omaa rauhaa, seuraa, tuttua ja turvallista, rentoutumista? Miten haluat harrastaa: yksin, yhdessä, joukkueessa vai pienryhmässä, sisällä vai ulkona? Millaisen aikatauluun voit sitoutua? Mikä sopii sinulle parhaiten: säännöllinen jumppatunti vai kuntoilu oman aikataulusi mukaan?

Hyvä harrastus rentouttaa ja vähentää stressiä, ei lisää sitä. Aikatauluta elämäsi niin, että voit hyvillä mielin lähteä uuden, ihanan harrastuksesi pariin. Harrastuksen tavoitteena on muun muassa saada ajatukset pois työstä ja arkielämästä, lisätä iloa, onnea ja rentoutta elämääsi. Harrastus vie usein mennessään ja tavoitat innostuksesi vallassa helposti flow-tilan.

Uuden kokeileminen avartaa

Uuden harrastuksen tarkoituksena on antaa sinulle hyvää mieltä ilman syyllisyyttä. Harrastuksen avulla voit laajentaa omaa mukavuusaluettasi ja haastaa itsesi. Uuden oppiminen lisää iloa ja tyytyväisyyttä. Löydät itsestäsi uusia puolia. Ohessa solmit mahdollisesti myös uusia tuttavuuksia. 

Kun etsit uutta harrastusta, tee seuraava harjoitus: Sulje silmäsi ja näe itsesi puuhailemassa uuden harrastuksesi parissa. Missä olet, kenen kanssa, millaisia tunteita uusi harrastus sinussa herättää?

Tämän jälkeen vastaa rauhassa seuraaviin kysymyksiin:

  1. Minkä verran olen valmis satsaamaan harrastukseeni aikaa, rahaa ja voimavaroja?
  2. Miten yhdistän harrastamisen muuhun elämäntilanteeseeni sopivaksi?
  3. Mitä hyvää toivon uuden harrastuksen antavan minulle?
  4. Mistä olen valmis luopumaan, jotta minulle jää aikaa uudelle harrastukselleni?
  5. Mikä on ensimmäinen askeleeni uuden harrastuksen löytämiseksi?

Kirjoittaja on kasvatustieteen maisteri ja LCF Life Coach.

Julkaistu: 4.9.2014
1 kommentti