Sairaudet

Lintuinfluenssa pysyy maailmanlaajuisena uhkana

Lintuinfluenssan ihmisiin tarttuva muoto H5N1 on yhä maailman laajuinen uhka. Kahden viime kuukauden aikana pandemia on puhjennut 15 maassa. Lue lisää lintuinfluenssasta.

25.1.2008 Terve.fi

Lintuinfluenssan ihmisiin tarttuva muoto H5N1 on yhä maailman laajuinen uhka. Kahden viime kuukauden aikana pandemia on puhjennut 15 maassa.

- Olemme tänään paremmin valmistautuneita kohtaamaan [lintuinfluenssa-]ongelman kuin kolme vuotta sitten, Maailman maatalousjärjestö FAO:n johtava eläinlääkäri Joseph Domenech toteaa.

Domenechin mukaan valvonta, aikainen havaitseminen ja välitön torjunta ovat kehittyneet ja monet äskettäin tartunnan saaneet maat ovat onnistuneet hävittämään viruksen siipikarjasta – Mutta emme ole lähelläkään kriisistä selviytymistä. Erityisesti H5N1-virus aiheuttaa huolta Indonesiassa, Bangladeshissa ja Egyptissä, missä virus on päässyt leviämään laajasti. Valtioiden tulisi olla edelleen varuillaan.

Virus ei ole tullut ärhäkkäämmäksi tai vaarallisemmaksi ihmisille, mutta se on onnistunut säilymään useissa osissa Aasiaa ja Afrikkaa ja todennäköisesti Eurooppaa.

Joulukuusta lähtien H5N1-virusta on löytynyt siipikarjasta ainakin Saksasta, Venäjältä, Puolasta, Israelista, Ukrainasta, Turkista, Kiinasta, Egyptistä, Intiasta, Indonesiasta, Bangladeshista, Beninistä, iranista, Myanmarista ja vietnamista. Sekä villilinnuista iso-Britanniassa, Kiinassa ja Puolassa. (Finfood)

Lähde: Finfood Uutispalvelu 25.01.2008

Lue lisää:

Uusi lintuinfluenssa H7N9 – tarttuuko se ihmisestä toiseen?

Britanniasta löydetty lintuinfluenssa vaarallista H5N1-tyyppiä

Lintuinfluenssa tarttuvampi kuin on uskottu

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi