Kauneus

Levitätkö kasvotuotteet oikeassa järjestyksessä?

Jos et ole varma missä järjestyksessä kasvotuotteet pitää levittää, alla olevasta listasta on varmasti apua.

Teksti Emine von Boehm
Kuvat Fotolia
28.12.2015

Hyvä muistisääntö on: kevyimmästä tuhdimpaan tavaraan.

1. Kasvovesi

Kasvovesi poistaa kasvoilta viimeisetkin meikinrippeet, talin ja hien. Se myös parantaa iholle levitettävien tuotteiden imeytymistä. 

2. Seerumi

Seerumit ovat kirjava joukko erilaisia tiivistemäisiä kasvotuotteita. Niitä on saatavilla moneen iho-ongelmaan: kuivuus, herkkyys, juonteet, rasvaisuus, sameus ja pigmenttiläiskät. Seerumi on hyvä hankkia, kun tuntuu, ettei pelkkä kasvovoide enää riitä.

3. Silmänympärysvoide

Silmänympärysiho tarvitsee oman voiteen, koska alueen iho on hyvin ohut. Kasvovoide saattaa aiheuttaa turvotusta herkälle ihoalueelle. Levitä silmänympärysvoidetta lymfakierron mukaisesti silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaa.

4. Kasvovoide

Kasvovoide valitaan ihon sen hetkisten tarpeiden mukaan. Käytä rasvoittuvalle iholle mattapinnan jättävää, geelimäistä voidetta ja täyteläisempää voidetta kuivalle iholle. Sekaiholle voi levittää kahta eri voidetta. Näin saat paremmin hoidettua sekä rasvoittuvia että kuivia kohtia kasvoissa.

5. Aurinkovoide

Jos kasvovoiteessasi ei ole aurinkosuojaa, levitä UV-säteilyltä suojaava voide viimeiseksi. Sopivan suojakertoimen antavaa aurinkovoidetta tulisi käyttää ympäri vuoden Suomessakin, jos haluaa ennaltaehkäistä ihon ikääntymistä.

Lähde: Marieclaire.com 

Lue myös:

Pesetkö kasvosi oikein? 7 vinkkiä hellävaraisempaan kasvopesuun 

Näin löydät oikean kasvovoiteen 

Hoida silmänympärysihoa oikein

Puhdista kasvot oikein

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi