Treeni ja ravinto

Kvinoa-­porkkana-mantelisalaatti

Salaatti saa kivan kontrastin hunajalla sekä sitruunamehulla. Lisää lopuksi dukkah- mausteseos.

5.9.2016

Kvinoa-­porkkana-mantelisalaatti (valmistusaika  30 min, 4 annosta)

1 ½ dl punaista kvinoaa (raakaa)4 porkkanaa1 dl kuorellisia manteleita3 rkl oliiviöljyä½ rkl hunajaa2 rkl sitruunamehua2 rkl appelsiinimehua½ ruukkua lehtipersiljaa½ ruukkua korianteria

1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä vedessä kannen alla kypsäksi.

2. Kuori porkkanat ja vuole kuorima­veitsellä ohuita ja pitkiä suikaleita.

3. Sekoita porkkanoiden joukkooon kypsä kvinoa ja mantelit.

4. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, sitruuna- ja appelsiinimehu. Kaada salaatin päälle ja sekoita.

5. Lisää lopuksi ­hienonnetut­ yrtit ja ripottele pintaan ­dukkah- mausteseosta. Tarjoa loput erikseen.

Lue myös: Dukkah- mausteseos

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt