
Treeni ja ravinto
Dukkah-mausteseos
Egyptiläinen dukkah-mausteseos antaa säväyksen esimerkiksi salaattiin.
Dukkah-mausteseos (valmistusaika 30 min)
1 ½ dl suolattomia pistaaseja2 rkl seesaminsiemeniä2 tl korianterinsiemeniä2 tl kuminansiemeniä½ tl fenkolinsiemeniä¼ tl kokonaisia mustapippureja1 tl suolaa
1. Paahda pistaaseja noin 5 minuuttia kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Jäähdytä.
2. Sekoita keskenään seesamin-, korianterin-, kuminan- ja fenkolinsiemenet ja mustapippurit. Paahda kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Jäähdytä. Lisää suola siementen joukkoon.
3. Laita kaikki tehosekoittimeen ja jauha tasainen mausteseos.
Vinkki! Käytä dukkah- maustetta myös liha-, kala- ja kanaruokiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat