Treeni ja ravinto

Dukkah-mausteseos

Egyptiläinen dukkah-mauste­seos antaa säväyksen esimerkiksi salaattiin.

20.4.2016

Dukkah-mausteseos (valmistusaika 30 min)

1 ½ dl suolattomia pistaaseja2 rkl seesaminsiemeniä2 tl korianterinsiemeniä2 tl kuminansiemeniä½ tl fenkolinsiemeniä¼ tl kokonaisia mustapippureja1 tl suolaa

1. Paahda pistaaseja noin 5 minuuttia kuivalla pannulla kullan­ruskeiksi. Jäähdytä.

2. Sekoita keskenään seesamin-, korianterin-, kuminan- ja fenkolinsiemenet ja mustapippurit. Paahda kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Jäähdytä. Lisää suola siementen joukkoon.

3. Laita kaikki tehosekoittimeen ja jauha tasainen mausteseos.

Vinkki! Käytä ­dukkah- maustetta myös liha-, kala-  ja kanaruokiin. 

Kokeile myös: Za’atar-mausteseos

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt