Hyvinvointi

Kokeile tantraseksiä!

Haluaisitko nauttia seksistä syvällisemmin ja saavuttaa läheisemmän yhteyden kumppaniisi?

Teksti Niina Heikkinen
Kuvat Thinkstock
23.1.2012

Tantra käsitetään usein vain yhdeksi seksin muodoksi, mutta se on paljon muutakin. Tantra on toki eräänlaista seksuaalisuutta, mutta siinä mukaan on otettu enemmän rakkautta, läheisyyttä, ja tunnetta. Mieltä ja kehoa hallitsemalla pari voi kokea tavallistakin moniulotteisempaa ja syvempää nautintoa.

– Tantra on eräänlainen henkinen suuntaus, joka tukee ihmisen omaa hyvinvointia ja seksuaalisuutta poistamalla kehosta huonoa energiaa. Tantran avulla ihmisistä tulee pääosin iloisempia ja onnellisempia, sanoo tantraguru Asko Nummela.

Nummela kertoo tantraseksin avulla voi saavuttaa muun muassa multiorgasmeja ja pitkitettyjä siemensyöksyjä.

Lue myös: Kipinä kadonnut? Näin moninkertaistat nautinnon!

Varaa tantralle aikaa

Miten tantraseksiä voi kokeilla?

– Suosittelen tantrakurssille osallistumista, mutta tietenkin tantraa voi harjoittaa myös kotioloissa, Nummela sanoo.

Ennen tantraseksin kokeilemista on tärkeää olla oikealla tavalla virittäytynyt tunnelmaan. Koska kyseessä ei ole aivan tavallinen seksi, tulee tantralle varata aikaa. Omaan itseensä ja ajatuksiinsa tulee uhrata aikaa, ennen kuin voi lähteä harjoittamaan tantraseksiä.

– Tantra vaatii oikeastaan ihmiseltä jonkinlaisen tarpeen muuttaa itseään, elämäänsä tai parisuhdettaan, Nummela kuvailee.

Unohda häpeä ja rentoudu

Tantraseksin kokeilemista aloitettaessa tulisi ensinnäkin muistaa olla rentoutunut. Jos jotain asiaa jännittää tai pelkää, tai jos häpeää jotain asiaa itsessään, voi olla vaikea löytää yhteyttä, jonka tantran onnistuminen vaatii. Jos nautinnon tiellä on jotain, eivät kumppanusten energiat pääse virtaamaan oikealla tavalla.

Toinen tärkeä asia on, että tantraseksille ei tulisi asettaa liian suuria odotuksia. Tantrakokeiluun kannattaa lähteä avoimin mielin, ehkä vaatimattomastikin.

– ”Katsotaan mitä tuleman pitää” -asenteen avulla on mahdollista saavuttaa parhaat seksuaaliset kokemukset, kun minkäänlaisia ennakko-oletuksia ei ole, tantraguru kertoo.

Apuvälineitä ei tarvita

Oma koti on helppo sisustaa oman mielen mukaiseksi, minkä vuoksi se onkin oivallinen paikka tantraseksin kokeilemiselle. Tärkeää tantran harrastamiseen varatussa tilassa on oikeastaan vain se, että siellä on kevyt ja mukava olla, ja ettei häiriötekijöitä ole.

Apuvälineet eivät ole välttämättömiä, mutta esimerkiksi naisten lantiopohjan lihaksien vahvistamiseen tarkoitetut geishakuulat käyvät hyvin tantraseksin mausteeksi.

– Tantraseksin yksi peruspilareista on kosketus ja sen kautta hellyys, jota voimme käsiemme avulla itsellemme ja kumppanillemme osoittaa. Siksi pelkät kehomme riittävät tantran harjoittamiseen, Nummela kertoo.

Lue myös: Nainen, näin saat toiveitasi vastaavaa seksiä

Neljän portaan taktiikka

Nummela on luonut tantraharjoituksille neliportaisen mallin, joka johdattelee kumppanuksia tantraseksin maailmaan. Näiden osioiden avulla kumppanusten on mahdollista saavuttaa keskinäinen yhteys niin henkisesti kuin seksuaalisesti.

1. Puhdistautumisosio

– Pidämme päivittäin huolta fyysisestä puhtaudestamme käymällä suihkussa ja laittamalla deodoranttia. Yhtä lailla meidän tulisi puhdistaa henkinen minämme joka päivä, Nummela muistuttaa. Tantragurun mukaan ihmisen keho kerää jatkuvasti huonoa energiaa, joten oman auran puhdistaminen tästä huonosta energiasta olisi tarpeen itse kunkin kohdalla.

– Tantran puhdistautumisosiossa voidaan meditoinnin tai vaikkapa tanssin avulla poistaa kehossa piilevä paha energia. Kun paha energia on siirretty kehon ulkopuolelle, voidaan tantrasessiota jatkaa.

2. Harjoitusosio

Harjoitusosio pitää sisällään kumppanin kanssa tehtäviä harjoituksia, joiden avulla liittoon saadaan yhteinen sävel. Harjoitukset voivat pitää sisällään vaikkapa sylikkäin istumista, yhdessä hengittämistä, kevyttä tantrista hierontaa ja rakasteluun valmistautumista esimerkiksi siemensyöksyjen tai lantiopohjanlihasten hallintaa harjoittelemalla.

– Tantraseksin tavoitteena on yhdistää ja lähentää kumppanukset niin, että he oppivat kuuntelemaan itseään ja toisiaan niin henkisellä kuin seksuaalisellakin tasolla, Nummela sanoo.Näin syntyy yhteisymmärrys, jonka avulla kaikki alkaa toimi rakastelun hetkellä.

– Osataan tehdä asiat juuri oikein ja tuottaa kumppanille juuri tämän toivomaa nautintoa. Tantraseksin avulla on näin helppo antaa toiselle osapuolelle taatusti hyvät kokemukset.

Lue myös: 5 askelta parempaan orgasmiin

3. Rakasteluosio

Rakasteluosiossa tehdään rakasteluharjoituksia aina suuseksistä erilaisten asentojen kokeilemiseen. Rakastelun avulla tantriset harjoitukset siirretään käytäntöön.

– Rakastellessa kumppanusten energiat liikkuvat aina jollain lailla. Erilaisissa asennoissa energia pyörii eri tavalla, minkä vuoksi kumppanusten tulisi kokeilla eri asentoja parhaiden nautinnonlähteiden löytämiseksi. Energioita tunnistamalla kumppanukset oppivat pitkittämään yhdessä miehen siemensyöksyä ja pyrkimään keskenään kohti tajunnanräjäyttäviä multiorgasmeja.

4. Henkinen osio

Henkisyys on tantran keskeisin lähtökohta ja päämäärä. Harjoituksien ja rakastelun avulla löydetyn yhteyden avulla on mahdollista tunnistaa myös oma henkinen ulottuvuus. Tantraseksi auttaa käsittämään sen mukanaan tuoman ilon ja onnellisuuden, sekä kaiken sen tarjoaman hyödyn. Kun ihminen saa tietää paremmasta, ei hän halua enää palata vanhaan, tantraguru viittaa tantraseksin ja tavallisen seksin välisiin eroihin.

Asiantuntijana tantraguru Asko Nummela.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi