Kauneus ja Terveys

Kirjekuorilaukku viimeistelee juhlatyylin

Kirjekuorilaukku viimeistelee juhlatyylin
Naisellinen clutch on kesäjuhlien viettelijä. Nyt kirjekuorilaukku saa olla koppava minilaatikko tai pehmeä nahkalaukku. Valinta on sinun.
Julkaistu: 4.6.2015
Kirjekuorilaukku on kuulunut kautta sen historian hienostuneen naisen vakioasusteeksi. Tämän pienen ja näppärän laukun historia ulottuu viktoriaanisen ajan Englantiin. Sen alkuperäinen tarkoitus oli toimia koristeena, mutta samalla kätkeä sisäänsä kangasnenäliina ja tuoksusuolaa. 
Uuden tulemisen kirjekuorilaukku teki toisen maailmansodan aikaan, kun naiset tarvitsivat pienen ja toimivan laukun arkitavaroilleen. Sodan jälkeen clutch vakiinnutti merkityksen eleganttina iltalaukkuna.
Nykyisin markkinoilta löytyy kirjekuorilaukkuja joka lähtöön. On satiinisia sekä kangas- ja nahkapintaisia laukkuja, veikeitä geometrisiä muotoja ja kovapintaisia korulaatikkoja. Ainoa ongelma on: minkä laukun valitsisi?

Tyylivinkit:

Pastellinsävyisen juhlatyylin terävöität pirteänvärisellä clutchilla, kuten oranssilla tai kirkkaalla pinkillä.
Valkoisen pitsimekon parina kirjailtu vintagetyylinen kirjekuorilaukku sopii hempeään tyyliin. 
Tarkista kirpputorien ja vintagekauppojen laukkuvalikoimat. Vaikka et olisikaan vanhojen vaatteiden tai asusteiden ystävä, huokuu vintagelaukku aina hienostunutta elegiaa menneiltä vuosikymmeniltä. 
Pääkuvan laukut ylhäältä vasemmalta: Sinivalkoinen clutch 89,90 €, Gant. Ananaskuvioinen laukku 80 €, Samuji.com. Kiiltäväpintainen laukku 145 €, Unisa. Vaaleanpunainen kirjekuorilaukku 145 €, Unisa. Anya Hidmarchin Yes-laukku 995 €, net-a-porter.com. Kovapintainen clutch 400, 41 €, net-a-porter.com.
Lue lisää:
Kommentoi »