Neljälle, valmistusaika 30 min
- 1 nippu parsaa, noin 250 g
- 1 pieni kukkakaali
- 2 porkkanaa
- 2 dl sokeriherneitä
- 1 dl kevätsipulia
- 2 rkl voita tai margariinia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl tuoretta basilikaa
- 2 rkl persiljaa
- 1 rkl tuoretta minttua
- 1 sitruunan kuori
- ½ sitruunan mehu
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi:
- 500 g täysjyväspagettia
- parmesaaniraastetta
1. Leikkaa parsoista kova kanta pois. Kuori vartta nupusta alaspäin. Leikkaa parsat kahteen tai kolmeen osaan.
2. Irrota kukkakaalista nuput.
3. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
4. Keitä parsoja suolavedessä noin 2–3 minuuttia. Älä keitä liikaa. Säästä keitinvesi. Keitä samassa vedessä kukkakaalinuppuja, porkkanoita ja sokeriherneitä noin 5 minuuttia. Jätä ne hieman koviksi.
5. Hienonna kevätsipulin varret ja yrtit.
6. Keitä spagetit ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Säästä keitinvettä noin 1 dl.
7. Sulata voi paistinpannulla ja kuullota siinä hienonnettu valkosipulinkynsi.
8. Lisää pannulle keitetyt kasvikset ja anna niiden lämmetä.
9. Lisää joukkoon valutetut spagetit, kevätsipuli, yrtit, raastettu sitruunankuori ja puolet sitruunanmehusta sekä keitinvesi. Sekoita hyvin nostellen.
10. Mausta mustapippurilla.
11. Tarjoa lisänä parmesaaniraastetta ja hyvää rapeaa leipää.