Kauneus

Karkkiväriä hiuksiin? Kokeile hiusliituja!

Himottaako herkullinen karkkiväri hiuksiin? Jos et ole valmis värjäämään hiuksiasi pysyvästi, kokeile hiusliituja.

Teksti Emine Erdogan
Kuvat valmistajat, Glitter, Emine Erdogan
17.7.2015

Värikkäät hiukset ovat olleet pitkään iso trendi ja sateenkaaren väreissä loistavia kutreja näkyy edelleen paljon julkkiksilla ja Pinterestissä. Viimeisimpänä on nähty Kylie Jennerin turkoosit hiukset ja Billboard Awardseissa Iggy Azalean vaaleanpunaiset latvat.

Ennen karkkiväriä hiukset usein vaalennetaan ensin, jotta värit näkyvät niissä kirkkaammin. Sen jälkeen hiuksiin levitetään värillinen suoraväri, joka peseytyy pois noin 5-15 pesussa. Jos et halua väristä kovin pysyvää, ratkaisu saattaa olla hiusliidut. Ne ovat hauska ja nopea tapa saada hiuksiin väriä, joka lähtee sampoopesussa pois.Katso myös: Tällainen muutos sopii raskaana oleville

Tee näin:

Tarvitset hiusliituja, vedellä täytetyn suihkupullon, suojakäsineet ja muotoiluraudan. Muista suojata vaatteet ja kädet värjääntymiseltä.

1. Valmistele hiukset

Kostuta hiukset vedellä. Liitu tarttuu paremmin hieman kosteisiin hiuksiin. Vaaleita hiuksia ei kannata kastella, koska vaalea imaisee värin tiukemmin hiukseen, ellei halua useampaa pesua kestävää sävyä.Lue myös: Näin saat luonnonkiharat hiukset kuriin

2. Lisää väri

Erota hiuksista ohut suortuva ja kierrä hiusta itsensä ympäri, jotta saat liidun tarttumaan koko hiukseen. Levitä väriä pituuksista kohti latvaa. Voit levittää liitua kaikkialle tai vain hiusten latvaan.Katso video: Tee kiharat suoristusraudalla 

3. Anna kuivua

Anna värjättyjen latvojen kuivua mieluiten itsekseen. Malttamaton voi puhaltaa suortuvia hiustenkuivaajalla, mutta ilmavirta saattaa irrottaa liituvärin ja lennättää sen ympäri kylpyhuonetta.Katso myös ohjeet seksikkääseen wet-look-ponnariin! 

4. Kiinnitä väri

Kiharra tai suorista värjätyt suortuvat. Lämpö kiinnittää värin hiuksiin. Saat lisäkestoa ja kiiltoa suihkauttamalla hiuskiinnettä kutreihin.Lue myös: Käytä suolasuihketta oikein

5. Pese hiukset pari kertaa

Liitu lähtee hiuksista parhaiten, kun pesee hiukset kahteen kertaan. Jos väri ei tuplapesusta huolimatta irtoa, kokeile tehokasta syväpuhdistavaa sampoota. Liitu kuivattaa hiuksia jonkin verran, joten muista käyttää kosteuttavaa hoitoainetta pesun jälkeen.Katso myös vinkit helppoon ja huolettomaan lettikampaukseen!

Vinkkejä:

  • Hiusliidut ovat vesiliukoisia, joten ne liukenevat pois sadesäällä tai vedessä.
  • Liitu voi värjätä vaatteet tai tyynynpäällisen. Pitkät hiukset kannattaa letittää tai kerätä nutturalle.
  • Värit näkyvät paremmin vaaleissa kuin tummissa hiuksissa. Vaaleita hiuksia ei kannata kastella ennen liitujen levitystä, ellei halua väristä erityisen kestävää.
  • Tummissa hiuksissa käsiteltävän osion voi ensin värittää valkoisella liidulla, jotta värit näkyvät kirkkaammin.
  • Hiusten väliaikaiseen värjäämiseen voi käyttää myös tavallisia taululiituja. 

Kokeile:

Kuusi eriväristä liitua sisältävällä setillä saa moniväriset hiukset. Hiusliitusetti 7,90 e, cybershop.fi.

Kevin.Murphy Color.Bug 19 e/5 g, kampaamoista. Saatavana on 6 eri sävyä.

Meikkisienimäinen levitin helpottaa Redkenin Color Rebel -hiusmeikin levittämistä. Kultainen sävy Guilty as Charged 20 e/20ml, kampaamoista.

Hiusliidun voi vaihtaa Glitterin liitupidikkeeseen. Väriliitu 4,90 e + liitupidike 6,90 e.

Lähteet: Sheknows, Beautyblitz, Popsugar, Huffington Post

Mitä mieltä olette hiusliiduista? Kommentoikaa alla olevaan kommenttikenttään.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi