Sairaudet

Kahvista ja sydäntaudeista on saatu lisää hyviä uutisia

Jos päivittäinen kahvimyllyn ääni on musiikkia korville ja sitä seuraava höyryävä kahvikupillinen jumalten juomaa.

Teksti Harvard Medical School
4.3.2009 Terve.fi

Jos päivittäinen kahvimyllyn ääni on musiikkia korville ja sitä seuraava höyryävä kahvikupillinen jumalten juomaa, sydäninfarktin ei pitäisi estää ketään juomasta kahvia.

Italialaistutkijat tutkivat yli yhdentoistatuhannen sydäninfarktista toipuvan potilaan kahvinjuontia Grupo italiano per lo Studio della Sopravivenza nell’Infarto Miocardico tutkimuksessa (GISSI). Tässä kliinisessä kokeessa selvitettiin omega-3-rasvojen ja E-vitamiinin terveyshyötyjä. Kahdeksantoista kuukauden kohdalla tutkijat havaitsivat uuden sydäninfarktin, aivohalvauksen, äkkikuoleman tai muun sydän ja verisuonitapahtuman ilmenneen yhtä usein niillä, jotka eivät juoneet lainkaan kahvia kuin niillä, jotka kuluttivat yli neljä kupillista päivässä.

Circulation-lehdessä julkaistu tutkimus on sopusoinnussa American Heart Associationin suositusten kanssa. Niiden mukaan 1 – 2 kupillista kahvia päivässä on sydäninfarktista toipuville turvallista jopa potilaiden vielä saadessa hoitoa sydänvalvontayksikössä.

Jos kahvi on turvallista äskettäin heikentyneelle sydämelle, se on sitä useimmissa muissakin tapauksissa, tosin tietysti kohtuudella nautittuna.

Copyright © 2008 by President and Fellows, Harvard College. All rights reserved.

Artikkelin sisältö vastaa yhdysvaltalaista hoitokäytäntöä.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi