Kahvakuulatreenillä koko keho töihin

Kahvakuulatreenillä koko keho töihin
Personal trainer Monna Pursiainen antaa parhaat vinkit kahvakuulatreeniin.
Julkaistu 17.6.2019

Kahvakuulatreeni harjoittaa koko vartaloa monipuolisesti. Esimerkiksi etuheilautuksessa jopa 75 prosenttia kehon lihaksista tekee töitä.

Kahvakuulaillessa syke nousee mutta harvoin liikaa. Kahvakuulatreeni kehittää sekä aerobista kuntoa että parantaa lihasvoimaa.

Naisille sopiva aloituskuula on yleensä 6–12 -kiloinen. Liian suuri kuula tai väärä tekniikka voi aiheuttaa loukkaantumisen. Kuulia onkin hyvä olla kaksi eripainoista. Valitse jalkatreeniin ja koko vartalon liikkeisiin painavampi kuula. Kevyempi taas sopii yläkropan ja keskivartalon harjoituksiin.

Helpot liikkeet kahvakuulatreeniin kotona

Etuheilautus

Ota kahden käden ote kuulasta. Seiso leveähkössä haara-asennossa, jalkaterät hieman ulospäin. Vie kuula jalkojen väliin kädet rentoina ja suorina, koukista polvia. Työnnä pakaroilla lantio eteen. Heilauta kuula eteen pään korkeudelle.

Kyykky ja työntö

Ota leveähkö haara-asento ja kuulasta kiinni molemmin käsin. Tuo kuula hartioiden eteen. Laskeudu hiljaa kyykkyyn, pidä jalat 90 asteen kulmassa. Ponkaise ylös ja työnnä kuula ylös. Laskeudu. Toista. Pidä keskivartalo tiukkana.

Vartalonkierto

Istu kahvakuula sylissäsi maassa. Laita kantapäät maahan ja jalat lähekkäin. Vie ylävartaloasi hieman takakenoon, jännitä syvät vatsalihakset. Vie kuulaa puolelta toiselle ja pidä se lähellä vartaloa, älä siirrä kuulaa käsien voimalla.

2 kommenttia