Terve.fi

Juotko riittävästi? Nämä terveelliset juomat tekevät hyvää keholle

Juotko riittävästi? Nämä terveelliset juomat tekevät hyvää keholle
Oikeista juomista saa hyödyllisiä ravintoaineita, antioksidantteja sekä proteiinia. Vesi on kaikista juomista toki tärkein, mutta on olemassa muitakin terveellisiä juomia, joista on hyötyä terveydelle.
Julkaistu 17.11.2012

1. Vesi

Veden avulla keho pystyy palauttamaan aineenvaihdunnassa kadonneet nesteet. Vettä tarvitaan myös siihen, että solut toimivat kunnolla, mikä taas vuorostaan mahdollistaa ajattelun, liikkeen, verenkierron, ruoansulatuksen ja hermojen toiminnan. Lisäksi vesi auttaa hillitsemään ruokahalua, mikä vähentää ylipainon riskiä. Vedestä on myös apua rasvanpoltossa.

2. Vihreä tee

Vihreä tee sisältää erityisen terveellistä antioksidanttia, joka pystyy taistelemaan esimerkiksi syöpäsoluja vastaan. Vihreä tee myös tehostaa aineenvaihduntaa, mikä auttaa kehoa polttamaan enemmän kaloreita päivän aikana. Siksi vihreä tee onkin hyvä valinta laihduttajille. Lisäksi se ehkäisee verisuonten tukkeutumista ja halvauksia.

3. Sitruunavesi

Päivän aloittaminen sitruunavedellä tekee erittäin hyvää terveudelle, sillä se poistaa kehosta myrkkyjä. Kun sitä juo ensimmäiseksi aamulla, se auttaa kehoa poistamaan kuona-aineita ja edistää ihon hehkumista. Sitruunavedessä on myös runsaasti C-vitamiinia, joka auttaa vahvistamaan vastustuskykyä. Lisäksi siinä on kaliumia, joka tekee hyvää sydämelle.

Happoisuutensa ansiosta sitruunavesi toimii alkalina, joka auttaa kehoa hoitamaan ruoansulatuksellisia vaivoja, kuten närästystä, ummetusta ja pahoinvointia. Sitruunaveden valmistus on helppoa: ota lasillinen kädenlämpöistä vettä ja purista siihen puolikas sitruuna.

4. Kookosvesi

Kookosvesi on uskomattoman terveellistä, ja se onkin yksi parhaista terveysjuomista kehon nesteyttämiseen. Se auttaa poistamaan kehosta myrkkyjä ja helpottaa ruoansulatusta. Lisäksi sillä on hyviä  viruksia, sieni-infektioita ja mikrobeja torjuvia vaikutuksia. Se myös tehostaa verenkiertoa ja kontrolloi kehon happoisuutta.

Kookosvedessä on runsaasti luonnollista kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia, joten se on myös terveellinen elektrolyyttejä tasapainottava juoma.

5. Maito

Maidon pitäisi kuulua jokaisen ihmisen päivittäiseen ruokavalioon. Maito on hyvä kalsiumin lähde, ja kalsium on tärkeää terveille luille. Kalsiumin lisäksi maidossa on paljon proteiinia, fosforia ja magnesiumia.

Maitoa on markkinoilla monenlaista, joten voit valita viisaasti, jos haluat esimerkiksi välttää ylimääräistä rasvaa ja saada silti kaikki maidon hyödyt.

Lähde: Fitho.in

Kommentoi »