Kauneus ja Terveys

Juoksutekniikka kuntoon

Juoksutekniikka kuntoon
Juoksu alkaa luistaa, kun asento on kunnossa.
Julkaistu: 31.3.2009
  • Rentous. Hartiat alhaalla.
  • Melko pysty asento, lantio ja yläkroppa ovat päällekkäin. Vatsalihaksia kannattaa vahvistaa niin, että ne tukevat lantiota luonnostaan parempaan asentoon.
  • Kaikki raajat liikkuvat suoraviivaisesti eteen taakse, vartalo ei kierry. Kädet liikkuvat luontevasti lähellä vartaloa. Ergonomisin asento on kyynärpäät 90 asteen kulmassa.
  • Älä purista käsiä nyrkkiin. Kuvittele, että peukaloiden ja etusormien välissä on sipsit, jotka eivät saa särkyä.
  • Ylämäessä askel lyhenee ja käsien käytöllä haetaan nousuun voimaa. Ylämäessä vartalo on luonnostaan vähän enemmän etukenossa.

1. Polvennostojuoksu

Juokse päkiöillä pienessä etunojassa ja nosta polvia vuorotellen korkealle. Kädet liikkuvat kyynärpäistä koukistettuina rytmikkäästi vuorotahtiin eteen ja taakse. Tee tätä  esimerkiksi 40 metriä kerrallaan. Pidä toistojen välillä tauko niin, että syke ja hengitys tasoittuvat. Toista viisi kertaa. Muista rentous! Parantaa juoksutekniikkaa ja edesauttaa lenkin lopuksi tehtynä palautumista.

2. Juoksuloikka

Ponnista voimakkaasti ja loikkaa vauhdikkaasti eteenpäin päkiällä etupolvi koukussa, taaempi jalka suoristuu (ei nilkka). Jatka vuorotahtia pieniä pätkiä, esimerkiksi 30–60metriä kerrallaan. Lopeta heti, kun väsyt eikä asento enää pysy kasassa. Palaudu ja tee uudelleen.

Kommentoi »