Juokse kumppanisi kanssa - seksihalusi kasvavat

Juokse kumppanisi kanssa - seksihalusi kasvavat
Yhdessä salille, lisää kuumia väreitä sängyssä? Herättääkö yhdessä liikkuminen halusi?
Kuvat
Julkaistu 31.3.2016

Liikutko mielelläsi yhdessä oman kumppanin kanssa? Vai haluatko pitää urheiluharrastukset ja parisuhteen erossa toisistaan? Ei ehkä kannattaisi, sillä yhdessä liikkuminen parantaa seksielämää, ihan tutkitusti.

Yhdessä urheileminen kohottaa erityisesti naisten fiiliksiä

Health Psychology –tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkittiin, onko eturauhassyöpää sairastavilla miehillä ja heidän kumppaneillaan entistä enemmän läheisyyttä ja seksiä, jos pariskunnat urheilevat yhdessä. Tutkimukseen osallistui 64 pariskuntaa, joista osa alkoi urheilla tunnin yhdessä kahdesti viikossa puolen vuoden ajan.

Yhdessä urheilevat parit laskivat toistensa tekemiä toistoja kuntosalilla ja kannustivat toisiaan. Pariskuntien molemmilla osapuolilla oli omat harjoitusohjelmat.

Tutkimuksessa selvisi, että yhdessä puolisonsa kanssa urheilevat naiset alkoivat suhtautua puolisoihinsa selvästi rakastavammin kuin aiemmin. Kontrolliryhmäläiset, jotka eivät liikkuneet yhdessä, eivät kokeneet samanlaista läheisyyden lisääntymistä.

Juoskaa yhdessä, haluatte enemmän seksiä

Myös amerikkalaisen Wakefield Research –tutkimusyrityksen tekemän tutkimuksen mukaan yhdessä juokseminen lisää seksiä. Tähän tutkimukseen osallistui 1 000 pariskuntaa ja 66 prosenttia pareista raportoi, että yhteiset lenkit saivat aikaan lisää vipinää sängyssä.

Juokseminen näyttäisi tekevän entistä halukkaammaksi ainakin siksi, että se vapauttaa adrenaliinia ja endorfiinejä, kuten kiihottuminenkin. Kun hyvä olo kasvaa kumppanin juostessa vieressä, häntä alkaa tehdä entistä enemmän mieli.

Kommentoi »