Hyvinvointi

Juokse kumppanisi kanssa - seksihalusi kasvavat

Yhdessä salille, lisää kuumia väreitä sängyssä? Herättääkö yhdessä liikkuminen halusi?

Teksti Emmi Oksanen
Kuvat iStock
31.3.2016

Liikutko mielelläsi yhdessä oman kumppanin kanssa? Vai haluatko pitää urheiluharrastukset ja parisuhteen erossa toisistaan? Ei ehkä kannattaisi, sillä yhdessä liikkuminen parantaa seksielämää, ihan tutkitusti.

Yhdessä urheileminen kohottaa erityisesti naisten fiiliksiä

Health Psychology –tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkittiin, onko eturauhassyöpää sairastavilla miehillä ja heidän kumppaneillaan entistä enemmän läheisyyttä ja seksiä, jos pariskunnat urheilevat yhdessä. Tutkimukseen osallistui 64 pariskuntaa, joista osa alkoi urheilla tunnin yhdessä kahdesti viikossa puolen vuoden ajan.

Yhdessä urheilevat parit laskivat toistensa tekemiä toistoja kuntosalilla ja kannustivat toisiaan. Pariskuntien molemmilla osapuolilla oli omat harjoitusohjelmat.

Tutkimuksessa selvisi, että yhdessä puolisonsa kanssa urheilevat naiset alkoivat suhtautua puolisoihinsa selvästi rakastavammin kuin aiemmin. Kontrolliryhmäläiset, jotka eivät liikkuneet yhdessä, eivät kokeneet samanlaista läheisyyden lisääntymistä.

Lue myös: Haluatko näyttää nuoremmalta? Harrasta useammin seksiä!

Juoskaa yhdessä, haluatte enemmän seksiä

Myös amerikkalaisen Wakefield Research –tutkimusyrityksen tekemän tutkimuksen mukaan yhdessä juokseminen lisää seksiä. Tähän tutkimukseen osallistui 1 000 pariskuntaa ja 66 prosenttia pareista raportoi, että yhteiset lenkit saivat aikaan lisää vipinää sängyssä.

Juokseminen näyttäisi tekevän entistä halukkaammaksi ainakin siksi, että se vapauttaa adrenaliinia ja endorfiinejä, kuten kiihottuminenkin. Kun hyvä olo kasvaa kumppanin juostessa vieressä, häntä alkaa tehdä entistä enemmän mieli.

Lähteenä myös: Science of Relationships ja Women’s Health

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi