Kauneus ja Terveys

Juhlat tiedossa? Tarkista, että muistit nämä yksityiskohdat!

Juhlat tiedossa? Tarkista, että muistit nämä yksityiskohdat!
Pelkkä mekko ei vielä tee juhlaa. Onnistuneen tyylin salaisuus piilee harkituissa yksityiskohdissa. Tarkista siis, että seuraavat seikat ovat mietittyinä jo ennen juhlapäivää.
Julkaistu: 29.5.2017

1. Valitse juhlavaatteen alle sopivat alusvaatteet. Älä jätä sovitusta viimeiseen iltaan. Tarkista, ettei rintaliivien olkaimet valu alas, tai ettei pitsikuvioiset rintaliivit tee muhkuroita vaatteen pintaan. Avoimen mekon kanssa on turvallisinta valita olkaimettomat, sileäpintaiset rintaliivit.

2. Panosta yhteen näyttävään asusteeseen. Jos valitset korean kaulakorun, unohda suuret korvariipukset – ja toisin päin. Mieti myös, mitä osaa vartalostasi haluat korostaa. Esimerkiksi lyhyt kaulakoru vie katseen kaula-aukolle, suuret korvakorut puolestaan kasvoille.

3. Ajattelitko vain napata kaapista sen ikivanhan pikkulaukun? Mieti vielä, sillä mekon kyljessä laukku huomataan aina. Kun juhlavaatteessa on kaarevia linjoja, on vastapainoksi syytä valita kulmikas pikkulaukku. Mieti myös laukun kokoa suhteessa vartaloosi. Esimerkiksi suurikokoisella miniolkalaukku näyttää koomiselta. Turvallisin valinta on siro kirjekuorilaukku, joka jo itsessään on juhlava.

4. Sukkahousuilla vai ilman? Sää tietysti vaikuttaa asiaan, mutta nykyisin muodollisiinkin kesäjuhliin voi mennä paljain säärin, kunhan ne ovat hoidetut ja päivettyneet. Mikäli laitat sukkahousut, on nyrkkisääntönä, että ne ovat alle 15 denierin. Ihonvärinen sävy saa sääret näyttämään päivettyineiltä ja ne sopivat paremmin kesäjuhliin kuin dramaattinen musta.

5. Kenkävalintaa pätee sama sääntö kuin juhlalaukkuun: ne kyllä huomataan. Juhlakenkävälinnassa voit luottaa aina näihin kahteen: mustiin tai nuden sävyisiin avokkaisiin. Jälkimmäiset sopivat loistavasti vaaleiden ja värikkäiden mekkojen kanssa kevätkauden juhliin. Tarkista myös, että osaat kävellä korkokengillä ja jaksat seistä niissä useamman tunnin. Valitse siis mieluummin maltillinen korko kuin korkea stiletto.

6. Panosta hiuksiin ja tee hillitty juhlameikki. Muista, että kampauksen ja meikin tulisi tukea juhlapukeutumista, eikä toisin päin. Jos teet kampauksen itse, muista aloittaa sen työstäminen ajoissa.

7. Oletko valmiina? Hienoa! Sovita vielä, että päällystakkisi sopii juhla-asuun. Vaikka takki riisutaankin juhlapaikalle tultaessa, on paras pitää mielessä ensivaikutelma, jonka luot juhlapaikalle saapuessasi. Polvien alapuolelle ulottuva trenssi on varma valinta, jos kaapissasi ei ole asuun sopivaa, kevyempää jakkua.

Muista, että päiväjuhlassa ainakin virallisen osuuden aikana on syytä peittää hartiat jakulla, bolerolla tai hartiahuivilla. Siisti neuletakkikin käy myös, kunhan se sopii mekon tyyliin. Esimerkiksi kotelomekon pariksi sopii lyhyt, istuvampi neuletakki, röyhelön ja väljän mekon kanssa pidempi ja väljempi malli.

8. Muista, että juhlapukeutumisella viestit aina jotain itsestäsi. Mieti siis, millaista mielikuvaa haluat luoda.

Pääkuva: Dolce & Gabbana S/S 2017, Leena Aro.

Lue myös:

Kommentoi »