Hidasta ikääntymistä - Syö C-vitamiinia!

Hidasta ikääntymistä - Syö C-vitamiinia!
C-vitamiini on tiedemiesten mukaan varsinainen ”ihmevitamiini”.
Julkaistu 25.6.2015

C-vitamiini auttaa iho-ongelmiin, hidastaa iän tuomia vaikutuksia ja saattaa jopa nopeuttaa haavojen paranemista, todetaan englantilais-portugalilaisessa tutkimuksessa.

Free Radical Biology and Medicine- julkaisussa uutisoidussa tutkimuksessa todettiin lisäksi, että C-vitamiiniravinteita säännöllisesti nauttivilla saattaa olla myös terveempi DNA, sillä vitamiini auttaa korjaamaan vaurioituneita soluja. C-vitamiini on antioksidantti, joka tuhoaa ennenaikaista ikääntymistä aiheuttavia vapaita radikaaleja.

Leicesterin yliopiston ja Portugalin molekyyli- ja solubiologian laitoksen asiantuntijat huomasivat, että C-vitamiinilisät voivat todellakin suojata ihoa auringon haittavaikutuksilta ja näin estää ennenaikaista ikääntymistä.

Aiemmassa tutkimuksessa tutkijat huomasivat myös, että C-vitamiini voi auttaa pitämään yllä tervettä DNA:ta korjaamalla tuhoutuneita soluja.

Tiedemiehet uskovat kosmetiikkateollisuuden reagoivan tuoreisiin tutkimustuloksiin pian. Nähtäväksi jää, kuinka nopeasti markkinoilla nähdään runsaasti C-vitamiinia sisältäviä tuotteita.

Kommentoi »