Suomalaisten elinajanodote nousee koko ajan ja yhä useampi ihminen pystyy asumaan omassa kodissaan yhä myöhempään. Se on melkein jokaisen ideaali. Läheisiä vanhuksen kotona pärjäily kuitenkin myös väistämättä mietityttää. Ja mitä kauempana vanhemmat asuvat, sitä suuremmaksi huoli kasvaa.
Suomalaisen terveysteknologiayritys Vivagon tekemän kyselytutkimuksen* mukaan kaksi kolmesta 45–55-vuotiaasta on huolissaan ikääntyvien vanhempiensa selviytymisestä arjessa. Jos eri kaupungissa asuva iäkäs äiti ei heti vastaa puhelimeen, ei normaalitilanteessa tule lähdettyä välittömästi tarkistamaan asiaa. Huoli jäytää kuitenkin aina siihen asti, kunnes vastauspuhelu pirisee taskussa.
Mitä jos puhelimesi ilmoittaisikin automaattisesti, jos läheisesi terveydentilassa tai hyvinvoinnissa tapahtuu muutoksia?
Nyt voit osallistua Vivagon hyvinvointipalvelujen testiryhmään. Vivagolla on tarjolla kaksi erilaista turvallisuusratkaisukokonaisuutta kunkin asiakkaan tarpeista riippuen. Osallistujat saavat käyttöönsä kuuden viikon testiajaksi valitsemansa tuotteen ja pääsevät antamaan siitä palautetta.
Vivago DOMI – Mielenrauhaa kotiympäristössä
Vivago DOMI on turvapuhelimen, kellon ja sovelluksen yhdistelmä. Kotona asuva henkilö pitää tavallista digitaalista rannekelloa muistuttavaa Vivago-kelloa ranteessaan ja voi itse tarvittaessa hälyttää vain napin painalluksella apua joko kellon tai turvapuhelimen avulla.
Vivago DOMI kerää tietoa ja opettelee tuntemaan käyttäjän normaalin vuorokausirytmin. Jos hyvinvoinnissa tapahtuu muutoksia, palvelu lähettää ilmoituksen tai hälytysviestin suoraan omaisen puhelinsovellukseen.
Palvelu kerää tietoa automaattisesti ja saat sen avulla yksityiskohtaista tietoa esimerkiksi läheisesi unen määrästä ja aktiivisuudesta. Vivago DOMI toimii tukiaseman avulla.
Vivago MOVE™ – Aktiivisen liikkujan turva
Vivago MOVE™ on älykellon ja mobiilisovelluksen yhdistelmä, joka toimii puhelimen Bluetooth-yhteyden avulla. MOVE™ tarjoaa reaaliaikaista tietoa käyttäjän hyvinvoinnista. Sen avulla voi hälyttää apua ja se huolehtii automaattihälytyksestä, jos kellon käyttäjä ei kykene itse soittamaan apua.
Hyvinvointikellossa on myös paikannustoiminto, joka tuo lisäturvaa. Hälytykset ja hyvinvointitiedot voidaan ohjata myös läheisen puhelimeen.
*Vivagon ja A-lehtien toteuttamaan kyselyyn vanhustenhoidosta ja vanhusten arjen haasteista vastasi yhteensä 922 henkilöä touko–kesäkuussa 2019.